Tom Cruise face scandal. Totul e legat de premiile „grele” pe care le-a primit

Tom Cruise face scandal. Totul e legat de premiile „grele” pe care le-a primit
Actorii sunt ființe ciudate, iar asta nu e o noutate. Nimeni nu se mai miră de ieșirile în „decor” ale acestora, deși nu sunt puține.

După ani de zile în care s-a bucurat și s-a lăudat cu premiile sale, acum  Tom Cruise face scandal. Acum nu-i mai trebuie, e foc și pară. Culmea e că, până zilele acestea, nu l-a deranjat nimic cu privire la premii și cine i le-a acordat.

Cunoscutul actor Tom Cruise a luat o decizie radicală. El a înapoiat toate cele trei Globuri de Aur câştigate. Acestea i-au fost acordate de-a lungul carierei de  Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association – HFPA). Actorul a fost recompensat cu trei Globuri de Aur pentru rolurile din Born on the Fourth of July (cel mai bun actor, dramă), Jerry Maguire (cel mai bun actor, comedie sau musical) şi Magnolia (cel mai bun actor în rol secundar).

Tom Cruise face scandal

Gestul lui Tom Cruise este un semn de protest faţă de Asociaţia Presei Străine de la Hollywood. Aceasta acordă celebrele Globuri de Aur, scrie Variety. Este de așteptat ca și alți actori, le fel de celebri, să îi urmeze gestul. Marea supărare vine din faptul că a conștientizat „lipsa de diversitate” în interiorul Asociaţiei Presei Străine de la Hollywood (HFPA), mai arată sursa citată.

Tom Cruise face scandal. Totul e legat de premiile „grele” pe care le-a primit

Problema este că Asociația e formată dintr-un juriu de 90 de jurnaliști albi. Până acum în rândurile acestuia nefiind primit niciun ziarist de culoare. Acest lucru a fost pus pe tapet de presa de peste ocean la începutul anului. Recent, HFPA a anunțat că a decis să își crească efectivele, pentru a primi noi jurnaliști în juriu, tocmai pentru a contracara criticile legate de rasism.

Mai mulţi actori – inclusiv Scarlett Johansson şi Mark Ruffalo – au solicitat și ei industriei cinematografice să se distanţeze de Asociaţia care acordă celebrele Globuri de Aur până ce vor fi implementate reforme substanţiale în cadrul organizaţiei. În acest context, Netflix, Amazon şi WarnerMedia au anunţat toate că boicotează HFPA, iar NBC Universal a transmis, luni, că NBC nu va mai difuza Gala Globurilor de Aur în 2022.

Sursa foto: Instagram

Taylor Swift e prima femeie din lume căreia i se întâmplă

Recomandarile noastre