Top 5 beneficii și întrebuințări ale cojilor de banană

Top 5 beneficii și întrebuințări ale cojilor de banană
Despre faptul că bananele sunt fructe exotice delicioase și sănătoase care conțin fibre, elemente nutritive esențiale și antioxidanți, am mai scris. Dar și cojile de banană și sănătoase și utile.

Iartă un top al celor mai interesante beneficii și întrebuințări ale cojilor de banană. Dacă până acum ați aruncat cojile, aflați că au multe moduri de a fi folosite, deci merită păstrate. Evident, vorbim aici de cojile bananelor bio, cultivate ecologic, fără pesticide.

Fă-ți o mască de păr

Un păr sănătos și puternic are nevoie de antioxidanți care pot neutraliza radicalii liberi. În loc să cheltui sume mari de bani pe tot felul de produse cosmetice, folosește coajă de banană. Tocați cojile de banane în blender li aplicați-le pe păr. O puteți face ca atare sau  în combinație cu balsam, gălbenuș de ou sau alte ingrediente naturale.

Folosește-le la albirea dinților

Dacă îți freci dinții cu interiorul cojii de banană, vei observa că, în timp, aceștia devin mai albi. Pentru ca procedeul să dea rezultate trebuie  ca durata tratamentului să fie de 2 minute zilnic.

Ideale pentru acordarea primului ajutor

Cojile de banană au câteva proprietăți pe care nu le poate contesta nimeni. De exemplu proprietățile antimicrobiene, antioxidante sau antiinflamatorii. O coajă de banană te poate salva într-un moment în care ai nevoie de primul ajutor medical, menționează Healthline.com.

Dacă suferi din cauza arsurilor solare sau a mușcăturilor de insecte, folosește o coajă de banană pentru a calma senzația de mâncărime. Aplic-o cu interiorul pe rană. Dacă suferi de dureri de cap pune câte o bucată de coajă de banană înghețată pe frunte și pe ceafă.

Ajutoare pentru curățenie și grădinărit

Poți folosi cojile de banană la activitățile casei. Ele sunt de ajutor la curățarea pantofilor de piele și a argintăriei. În plus, cojile de banană sunt un extraordinar îngrășământ natural pentru plante. Tot ce aveți de făcut e să le puneți în pământ. În plus, aceastea sunt perfecte si pentru realizarea compostului.

Cojile de banane pot fi și mâncate

Există și persoane care consumă bananele în întregime, cu tot cu coajă.  O altă variantă de a te bucura de proprietățile acestora e să le preparați sub formă de ceai. Vei obține o băutură sănătoasă. O altă variantă e să pui banana întreagă în blender când îți prepari un smoothie.

Mick Jagger are probleme cu autoritățile. I se pregătește o amendă uriașă

Recomandarile noastre