Top 6 tendințe de frumusețe pentru primăvară-vară 2022. Vogue a decis

Top 6 tendințe de frumusețe pentru primăvară-vară 2022. Vogue a decis
Primăvara s-a întors și e momentul să profităm de încălzirea vremii pentru a revedea tendințele în materie de păr și machiaj care au marcat podiumurile Săptămânii Modei primăvară-vară 2022.

Tendințele care făceau valuri  în anii 2000 au revenit pe podiumurile de modă. Amintim aici: buzele lucioase, culorile neon și sclipiciul all-over făcând din estetica Y2K look-ul must-have al primăverii 2022. Iată un Top 6 tendințe de frumusețe pentru primăvară-vară 2022.

1. All-over anii 2000

Dacă există o singură tendință vizibilă peste tot pe podiumuri, aceasta a fost revenirea trendului de machiaj al anilor 2000. După ce lumea modei și a frumuseții a fost obsedată de anii ’90, look-ul Y2K dictează acum și tendințele, atât în modă, cât și în frumusețe. Gândiți-vă la distracție, bling-bling și sexy, fără să vă fie teamă că depășiți măsura.

Pentru a se asorta cu fustele micro, cu lenjeria tanga vizibilă și cu pantalonii cu talie joasă de la Blumarine și Miu Miu, artiștii de machiaj au aplicat un praf de pigmenți și sclipici, în timp ce coafezele au folosit o bună cantitate de fixativ și gel.

2. Tot ce strălucește

Blumarine a dus estetica Y2K la extrem și a folosit sclipici pentru a crea un efect holografic. Make-up artistul Inge Grognard le-a presărat modelelor sclipici pe corp și pe față dând pielii un aspect umed, ca și cum modelele ar fi fost scufundate într-o baie de sclipici chiar înainte de spectacol.

Pentru show-ul Acne Studios, paietele au fost așezate deasupra gurii modelelor ca un ruj 3D. O altă tendință cheie: glossul de buze! L-am văzut peste tot. Pe pleoapele lăcuite lucioase la Tom Ford sau Chanel, sau pe buzele strălucitoare la Victoria Beckham, Fendi, Dolce & Gabbana, sau chiar la Giambattista Valli, unde gurile păreau complet umede pentru un efect savuros și retro.

3. Aspctul umed

„Aspectul umed” a apărut și pe podiumurile de la New York la Paris, în special pe partea de păr, cu cocurile structurate ale lui Richard Quinn, stilurile romantice ale lui Simone Rocha și multele răsuciri ale lui Rejina Pyo.

Aspecte grunge, chiar un pic punk, au fost văzute la show-ul Nensi Dojaka, câștigătoarea premiului LVMH, cu cocuri cu țepi demne de Spice Girls sau Bella Hadid, în timp ce la Marni, cosițele umede și cu țepi au fost acoperite cu vopsea albastră, scrie Vogue.com.

4. Culori îndrăznețe

Tema din culisele celor mai multe show-uri? Culoarea! În spiritul „maniei” anilor 2000, modelele au avut nuanțe neon pe pleoape cu eyeliner punk la Chloé și culori pop la Versace. La Loewe, hairstylistul Guido Palau a colorat coafurile fetelor în roz sau în albastru foarte strălucitor.

În același mod genial, la Maison Valentino, a vopsit părul unui model într-un verde aprins. Culorile vibrante pun în evidență tunsorile vintage care revin în forță în ultimele sezoane.

5. Eyeliner negru funky

Spuneți adio ochiului tradițional de pisică: noile machiaje ale ochilor sunt artistice, nervoase și excesive. La Givenchy, acestea au căpătat un aer teatral sub îndrumarea make-up artistului Lucia Pieroni.

La Christian Dior, Peter Philips a maximizat atmosfera modă a anilor ’60.

6. Accesorii pentru păr

Văzute în prezentări precum Simone Rocha (cordeluțe și diademe cu mărgele), Fendi (agrafe botanice XXL), Giambattista Valli (fundițe cu panglici) și Richard Quinn (neo-șarje).

Sursa foto: Vogue.com