Tort delicios din dovlecei, un aperitiv fantastic

Tort delicios din dovlecei, un aperitiv fantastic
E sezonul dovleceilor, iar momentul trebuie folosit ca atare pentru a descoperi noi feluri care se pot prepara folosindu-i. Vă propunem un... tort. Tort din dovlecei. E sărat. Merge perfect ca aperitiv.

Dacă eşti în căutarea celor mai bune alimente care să te ajute să slăbeşti, poți lua în calcul dovlecelul. România  de numără printre cei mai mari cultivatori de dovlecei din lume, alături de Japonia, China, Italia, Turcia şi Egipt?
Conţinutul crescut de vitamine şi minerale din dovlecei, precum şi cel de fibre, ajută la o scădere în greutate sănătoasă, fără ca senzaţia de foame să îşi facă simţită prezenţa prea curând.

Poţi consuma dovlecelul atât gătit, cât şi crud,  motiv pentru care este considerat un fruct nedulce versatil, cu puţine calorii şi delicios. Pentru  o masă delicioasă, vă prezentăm rețeta tortului de dovlecei, un aperitiv delicios.

Ingrediente aluat:

2 dovlecei mari, dar tinerei, 4 ouă, 2 lingurițe sare, usturoi, 1 ceapă mare, 1 pahar de făină (paharul de 250 ml.)

Ingrediente umplutură:

6 roșii, 400 g maioneză, câteva ciuperci, 2 ouă fierte pentru ornare.


O celebră actriță poartă o mască de protecție inedită. Cu ce idei de măști mai apar brand-urile

Femeile din viața lui Ștefan Bănică. Cine e cea mai insistentă. Exclusiv


Preparare:

Se amestecă ingredientele pentru clătitele din dovlecei. Batem mai întâi ouăle cu sarea. Adăugăm dovleceii dați prin răzătoare, ceapa trecuta prin razatoare, usturoiul, apoi adăugăm făina treptat. Din aluatul obținut se fac clătitele. Se încinge tigaia cu puțin ulei și punem aluatul cu ajutorul unui polonic, cu o lingura ajutăm aluatul să se răspândească pe întreaga suprafață a tigăii. Coacem clătitele pe ambele părți, la foc mic, până se rumenesc fumos. Vom obține 5 – 7 clătite. Pregătim ingredientele pentru umplutură. Roșiile le tăiem rondele.

Ansamblăm tortul. Fiecare clătită o ungem cu maioneză, punem rondele de roșii. Repetăm până terminăm clătitele. Pe suprafață și pe marginile tortului presurăm galbenușul și albușul zdrobite. Tortul din dovlecei este gata. Se servește îndată ce s-a ansamblat. Poftă bună.

Sursa: Bunica.md

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp