Tot ce trebuie să știți în Anul Nou Chinezesc al Tigrului de Apă! Iată cine sunt cei favorizați!

Tot ce trebuie să știți în Anul Nou Chinezesc al Tigrului de Apă! Iată cine sunt cei favorizați!
Anul Nou Chinezesc (solar) al Tigrului de Apă va începe în data de 4 februarie 2022, la ora 04:58 și va dura până în data de 4 februarie 2023, ora 10:47. Tigrul este al treilea dintre cele douăsprezece semne zodiacale chinezeşti.

„Zodiacul chinezesc a apărut cu mai mult de 3 mii de ani în urmă – mult mai devreme decât astrologia europeană – și numai recent a devenit un concurent serios pentru sistemul zodiacal din Occident în determinarea caracterului oamenilor. Fiecare an al ciclului de 12 ani are denumirea unui anumit animal. În Orientul Îndepărtat se știe că cele 12 animale au capacitatea de a înzestra cu anumite caracteristici persoana născută în anul respective”, arată Sorin Moraru, practician Feng Shui.

Dacă cineva este născut în anii: 1914, 1926, 1938, 1950, 1962, 1974, 1986, 1998, 2010 sau 2022 (după 4 februarie – până în 4 februarie anul următor) se poate spune că se află sub semnul Tigrului.

Practicianul Feng Shui amintește o legendă care spune că aceste 12 animale au venit odată să întâlnească Anul Nou cu Buddha. Deși el a chemat toate animalele să sărbătorească împreună, au venit doar șoricelul, bivolul, tigrul, iepurele, dragonul, șarpele, calul, capra, maimuța, cocoșul, câinele și mistrețul. 12 animale – 12 ani.

De ce Anul Nou Chinezesc începe mai târziu

Spre deosebire de calendarul occidental, în care anul începe în mijlocul iernii, la chinezi Anul Nou începe odată cu venirea primăverii (în 4 februarie, la jumătatea perioadei dintre solstițiul de iarnă și echinocțiul de primăvară).  De ce chinezii sărbătoresc noul an în zile diferite de la an la an, de obicei la sfârșitul lui ianuarie?

„Este foarte simplu, deoarece ei folosesc tradiționalul calendar lunar, care arată fazele lunii, practic rotația lunii în jurul pământului în interval de un an de zile. De ce s-a folosit și încă se mai folosește acest sistem în China?

Pentru că acest calendar era ușor de utilizat de către oamenii de rând, deoarece mulți dintre ei nu știau să citească dar puteau observa fazele lunii. Conform calendarului SOLAR, noul an (care începe în 4 februarie 2022 ora 04:58 și se termină în 4 februarie 2023 ora 10:47) va fi guvernat de Tigrul  de Apă.

Acest animal nobil are un caracter impulsiv și greu de stăpânit, dar să nu uităm că elementul predominant în 2022 este Apa, aceasta funcționând ca un element de echilibru și înțelepciune  ce ne ajută să ne protejăm de toate pericolele”, a mai declarant pentru Rețete și Vedete, Sorin Moraru, practician Feng Shui.

Ce trebuie să știm în Anul Tigrului de Apă

Tigrul reprezintă energie, forță, protecție, altruism,  respect, idei noi, dar și vulnerabilitate, sensibilitate, egoism, supraestimare și o atitudine „totul sau nimic”.  Iubiți de toată lumea, fermecători, sociabili și isteți, tigrii sunt adevărate simboluri ale perseverenței încununate cu rezultate deosebite.

Trăsături care pot influența și celelalte zodii în 2022, cu condiția să-și planifice temeinic tot ce-și doresc în noul an și, mai ales, să și facă ceva concret în acest sens. Chiar dacă asta implică uneori ieșirea din zona lor de confort,  pentru mulți va fi momentul ideal de a-și reconsidera prioritățile. Ce trebuie să facem în acest an?

„Potrivit zodiacului chinez, anul Tigrului 2022 va fi plin de oportunități, potrivite pentru demararea de noi proiecte. Apoi, va trebui să le protejăm și să le acordăm aceeași atenție pe care Tigrul o acordă puilor săi. Vom fi expuși unor situații pe care nu le-am mai întâlnit până acum. Va trebui să folosim impulsul momentului și să nu ne pierdem niciodată atenția.

Puterea binecunoscută a Tigrului ne va ajuta să avansăm. Doar așa lucrurile pot reveni la normal, viața să devină mai stabilă, iar norocul să strălucească din nou printre norii întunecați care ne-au copleșit în timpul domniei Bivolului”, a mai explicat Sorin Moraru, practician Feng Shui.

Sfaturi de la practicianul Feng Shui pentru a ne fi bine în Anul Tigrului de Apă

** Indiferent de idealurile tale, în CARIERĂ vei primi ajutor de la stele pe tot parcursul anului Tigrului 2022. Mai ales în prima parte a anului, stelele îți vor scoate în evidență agilitatea mentală și inteligența și îți vor consolida capacitatea de lucru în echipă. Profită din plin de oportunitățile care pot apărea și nu uita că va trebui să studiezi, să reciclezi și să îţi extinzi abilitățile. Va trebui să înveți noi tehnici pentru a satisface cerințele noilor timpuri. Cei care nu investesc în inovație ar putea fi lăsați în urmă.

** În privința BANILOR nu trebuie să ne temem în 2022 să ne asumăm unele riscuri, deoarece, pe tot parcursul anului vor exista perioade de bun augur și șanse importante de a ne rotunji veniturile în mod neașteptat.

** Din punct de vedere RELAȚIONAL, 2022 va fi un an norocos pentru cei care sunt singuri și caută dragostea adevărată. Energia și pofta de viață vor fi intensificate în anul Tigrului. Vei putea identifica cu ușurință potențiali parteneri de viață. Cei căsătoriți sau într-o relație serioasă vor trece, de asemenea, printr-o perioadă destul de armonioasă în 2022 și există mai puține șanse să întâmpine probleme grave cu partenerul lor de viață. Cu toate acestea, pot apărea unele probleme de comunicare, pe care le pot depăși cu ușurință.

** Anul Tigrului de Apă pare a fi un an bun în ceea ce privește SĂNĂTATEA FIZICĂ, dar va trebui să ne ținem nervozitatea și stresul sub control. În concluzie, liniștește-te, relaxează-te și gândește-te înainte de a vorbi și de a acționa. Și, nu uita, de mare ajutor este triada „apă-aer-soare”, combinată cu multă, multă mișcare.

Recomandarile noastre