Simona Ionescu / Redactor Șef

Totul despre o rutină corectă de îngrijire a pielii. Sfaturi de la specialiști

Totul despre o rutină corectă de îngrijire a pielii. Sfaturi de la specialiști
Pentru majoritatea dintre noi, nicio rutină de îngrijire a pielii nu ni se va potrivi în mod corespunzător pe tot parcursul anului.

Pe măsură ce anotimpurile se schimbă și temperaturile scad sau cresc, luați în considerare posibilitatea de a schimba unele produse de îngrijire, care sunt potrivite pentru a răspunde tuturor nevoilor pielii.

„Vremea pe timpul iernii, cu temperaturile reci, umiditatea scăzută și vânturile puternice, laolaltă cu căldura uscată de la calorifere, ne poate usca cu adevărat pielea. În medii cu umiditate scăzută, pierdem mai multă umiditate din piele în aer. Rezultatul este o piele mai uscată și apariția unor afecțiuni precum eczeme. Mai ales în această perioadă, din cauza utilizării dezinfectantelor pentru mâini și a spălării frecvente a mâinilor, apare dermatita. De asemenea, poate apărea și psoriazisul”, spune Dr. Hadley King, dermatolog din New York.

Căutați câteva îndrumări despre cum să vă actualizați rutina de îngrijire a pielii în această iarnă pentru a trata aceste probleme? Doi dermatologi oferă îndrumarea unui expert cu privire la ce produse să încorporați în funcție de tipul vostru de piele. 

Produse esențiale pentru îngrijirea pielii iarna

Cuvântul cheie pentru îngrijirea pielii pe vremea rece este umezeala. Indiferent de tipul de piele, ideea este să oferiți cât mai multă hidratare pentru a compensa modul în care vă afectează vremea. 

„Bariera pielii devine mai subțire în timpul iernii și elementele atacă pielea”, explică dr. Michele Green, un dermatolog cosmetic din New York. Ea remarcă modul în care oamenii nu realizează că schimbările de temperatură chiar și în interiorul casei afectează pielea. 

„Dacă oamenii nu iau măsurile de precauție potrivite și există multă căldură în casă, căldura respectivă te usucă, așa că deranjează deja un strat de piele. Apoi, când treceți la frigul rece și vântul afară, este și mai dăunător”, spune dermatologul.

Umidificator: o modalitate de a combate uscăciunea din interior 

Utilizarea unui umidificator poate combate uscăciunea din interiorul locuinței, sau chiar a biroului din care lucrați.

„Un umidificator în dormitor noaptea sau în alte camere în care petreceți mult timp poate fi de asemenea de ajutor. Prin creșterea umidității aerului din mediul înconjurător, veți pierde mai puțină umiditate din piele în aer”, spune King. 

Tratamente hidratante

Poate fi o surpriză pentru unii faptul că modul în care vă spălați are un impact semnificativ asupra stării pielii. Ambii experți avertizează să nu petreceți prea mult timp în dușuri sau băi fierbinți, deoarece și acest lucru vă poate usca pielea. Potrivit lui King, ar trebui să faceți dușuri scurte și călduțe nu mai mult de o dată pe zi și să folosiți săpunuri blânde.

„Imediat după scăldat, chiar înainte ca pielea să fie uscată, aplicați loțiuni și creme pentru a bloca umezeala. Poate fi necesar să aplicați mai mult”, explică King. 

Veți dori o cremă hidratantă super-bogată, poate o formulă suficient de groasă pentru a oferi hidratarea dorită de pielea dumneavoastră.

Potrivit lui King, ar trebui să evităm orice ingrediente potențial uscate sau iritante, cum ar fi alcoolul, lutul, hidroxi acizii și retinoizii sau retinolii. 

„Formulările și utilizarea corectă a ingredientelor precum hidroxi acizi și retinoli pot fi în continuare utile, în funcție de pielea ta, dar poate fi necesar să scazi puterea, cantitatea sau frecvența și să le combini cu mai multe creme hidratante”, spun experții.

Nu consuma asta pe stomacul gol. Alimente interzise la micul dejun

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre