Tradiționalele colinde i-au băgat milionul de euro în buzunar. Uite ce avere a încasat Ștefan Hrușcă în acest an

Tradiționalele colinde i-au băgat milionul de euro în buzunar. Uite ce avere a încasat Ștefan Hrușcă în acest an
Regele colindelor în România este cetățean canadian, de decenii. În fiecare an revine pe meleaguri natale pentru tradiționalele sale concerte de colinde. Într-o lună câștigă mai mult decât  fac alți artiști într-un an.

În fiecare an, de Crăciun, folkistul Ștefan Hrușcă ia tot caimacul. De ani de zile colindele lui sunt cele mai ascultate melodii în perioada sărbătorilor de iarnă. Fie că e vorba de concerte sau de discuri. Paul Surugiu – Fuego vine și el tare din urmă. După doi ani fără concerte, din cauza pandemiei de coronavirus, cei doi cântăăreți au colindat prin zeci de localități, uneori chiar și cu două reprezentații în aceeași zi. Iar luna încă nu s-a terminat!

Efortul însă a meritat din plin, pentru ambii artiști. Într-o lună de efort cei doi au adunat mai mult decât mulți alți colegi de breaslă pe tot parcursul anului.

Ștefan Hrușcă și Fuego au încasat cel mai mult din colindele de Crăciun

Recordul l-a făcut Ștefan Hrușcă, care a susținut în 2022 nu mai puțin de 29 de concerte în România, din cele 33 programate. Ultimele vor fi pe 28 decembrie, la Suceava. În plus, folkistul, care a împlinit luna acesta 65 de ani și locuiește în Canada din 1990, a avut și 15 concerte și în afara țării natale.

Astfel, cu 50 de spectacole programate, cântărețul a început să colinde de când a început postul Crăciunului, pe 15 noiembrie. Potrivit calculelor făcute de Money.ro, pe baza onorariul său pentru spectacole private, al celui solicitat pentru concertele plătite de autoritățile locale, dar și ținând cont de numărul de bilete vândute, Ștefan Hrușcă a încasat, într-o lună și jumătate, peste 350.000 de euro pentru spectacole sale de colinde. Evident, acest proces este repetat an de an, iar încasările i-au fost, cu siguranță, similare.

Pe poziția a doua între artiștii colindători se află Fuego, care a avut, în decembrie, 25 de concerte. Paul Surugiu – Fuego a încheiat concertele în a doua zi de Crăciun, la Teatrul Național din București. Din piesa în al cărei videoclip apar Irina Loghin şi Gheorghe Turda, în rolul de părinți, și din alte colinde, Fuego a strâns, doar anul acesta, peste 100.000 de euro.

Recomandarile noastre