Simona Ionescu / Redactor Șef

Senatoarea Șoșoacă a intrat în spiritul Crăciunului și în haina lui Ștefan Hrușcă. Scandalul cu Rai 1 nu știrbește acest moment de forță patriotică

Senatoarea Șoșoacă a intrat în spiritul Crăciunului și în haina lui Ștefan Hrușcă. Scandalul cu Rai 1 nu știrbește acest moment de forță patriotică
Puțini au remarcat ținuta senatoarei Diana Iovanovici Șoșoacă din plenul Parlamentului. Poate din cauza discursului său efervescent, poate din cauza accesoriului cu care s-a prezentat în fața aleșilor: o botniță.

Fără menajamente, senatoarea Diana Șoșoacă a mers în Parlamentul României și a ținut un discurs anti-vaccin și anti-mască în fața aleșilor, îmbrăcată într-un mod cu totul special.

Șoșoacă a purtat o haină identică cu cea a celebrului artist Ștefan Hrușcă – o gubă mițoasă, accesorizată cu ie, batic și o botniță de câine, cu curele de piele.

Un adevărat spectacol stilistic care a făcut înconjurul lumii în imagini, presa străină deschizând principalele jurnale de știri cu apariția controversată a senatoarei. Internetul a vuit și el, compatând-o pe Diana Șoșoacă, prin imagini alăturate, cu personajul principal din „Tăcerea mieilor”, Hannibal Lecter.

Detaliul la fel de marcant, trecut pentru o vreme pe loc secund din cauza botniței, a fost haina din lână de oaie, purtată mereu de Ștefan Hrușcă în spectacolele sale dedicate Crăciunului.

Portul tradițional românesc, din zona Maramureșului, și-a arătat valoarea, încă o dată, și mai mulți stiliști internaționali au comentat pe diverse bloguri de modă faptul că abordarea stilistică a senatoarei este uluitoare și inovatoare. „Dacă aveți acest obiect vestimentar în portul tradițional, voi, românii, sunteți foarte in vogue”, a scris un italian.

Glumă, neglumă, guba mițoasă este cu adevărat un obiect prețios din portul tradițional românesc și printre puținii tineri care promovează aceste comori în zilele noastre sunt cei de la formația Subcarpați. Totodată, ce n-au reușit aceștia în ani, și nici Ștefan Hrușcă, a reușit Diana Șoșoacă în câteva minute la prezidiu: „Where can I get this furrcoat?”, au scris străinii, la vedetea imaginilor. (n. De unde pot să-mi cumpăr acestă blană?)

Șoșoacă, în atenția presei italiene, după ce soțul ei a mușcat o ziaristă

Senatoarea noastră a ajuns subiect de discuție în presa după ce o echipă de jurnaliști italieni de la Rai Uno au călcat-o pe nervi chiar la ea în birou. Șoșoacă este acuzată că i-a sechestrat pe ziariști și că soțul ei ar fi mușcat-o pe o jurnalistă de mână. Mai mult, Silvestru Șoșoacă este cercetat penal și pentru ultraj după ce a băgat mâna în gâtul unui polițist, venit să aplaneze scandalul.

Hrușcă, parodiat cu mult umor de „Fără Zahăr”

În aceeași notă amuzantă, remaintim parodia celor de la „Fără Zahăr” a „Lerului” consacrat de Ștefan Hrușcă în melodiile sale.

„La poartă bate un om bun/ Căci, uite, câinele nu-l mușcă/ Să fie oare Moș Crăciun?/ Este vestitul Ștefan Hruscă”, spun cei de la Fără Zahăr, glumind pe seama celui mai cunoscut colindator al României. „El în Americi stă ascuns/ Și vine-acum și ne surprinde/ Fiindcă în anul ce s-a scurs/ A mai compus vreo opt colinde”.

Fara Zahar – Ler de ler

„Si ninge fara de ragaz
Si ne-ntrebam cu toti la masa
„De unde, Doamne, bani de gaz
Sa incalzim intreaga casa?

Leru-i ler si iarasi ler
Crapa oile de ger

La poarta bate un om bun
Caci, uite, cainele nu-l musca
Sa fie oare Mos Craciun?
Este vestitul Stefan Hrusca

El in Americi sta ascuns
Si vine-acum si ne surprinde
Fiindca in anul ce s-a scurs
A mai compus vreo opt colinde

Leru-i ler si iarasi ler
Crapa oile de ger

Si am ca plan de viitor
Sa-mi pun deoparte niste lei
Sa vine doctorul Harbuz
Sa mi-l dreseze pe Grivei

Si cand aude leru-i ler
Sa-si ia comanda de atac
Si pana dupa sarbatori
Sa nu-l coboare din copac

Leru-i ler si iarasi ler
Crapa oile de ger

Caci daca nu am bani de gaz
Si nu am bani sa beau o dusca
Si nici nu stiu ce-nseamna ler
De ce sa-mi cante Stefan Hrusca?

Leru-i ler si iarasi ler
Crapa oile de ger”

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre