Tragedie în televiziune. O legendă a murit. Cauza e necunoscută

Tragedie în televiziune. O legendă a murit. Cauza e necunoscută
Celebrul actor care a jucat în Minder, New Tricks și The Sweeney, a murit în Spania, unde se afla alături de soția sa. Cauza decesului e învăluită în mister.

Considerat o adevărată legendă a televiziunii, arhetipul personajului dur, Dennis Waterman a decedat alaltăieri, la vârsta de 74 de ani.  O declarație a familiei a transmis, astăzi: „Suntem profund întristați să anunțăm că iubitul nostru Dennis, a murit foarte liniștit la domiciliul său din Spania, sâmbătă seara, cu Pam alături de el. Familia vă roagă să ne respectați intimitatea în aceste momente foarte dificile”.

Cine a fost Dennis Waterman?

Dennis Waterman s-a născut în Clapham, Londra, la 24 februarie 1948. A apărut în seriale precum New Tricks, Minder și The Sweeney ca arhetip de tip dur. Dennis Waterman a obținut primul său rol la doar 13 ani, iar ultimul său rol de film a fost în filmul Never Too Late din 2020, filmat în Australia. A devenit una dintre cele mai cunoscute fețe din Marea Britanie prin anii 1970, când l-a interpretat pe DS George Carter în serialul polițist The Sweeney de la ITV.

Actorul a interpretat apoi rolul bodyguardului Terry McCann în comedia dramatică Minder, aducând în atenția a milioane de oameni din lumea interlopă londoneză a infractorilor. A părăsit rolul în 1989, după cea de-a șaptea serie. Apoi l-a interpretat pe Gerry Standing în drama polițistă New Tricks timp de mai bine de un deceniu, începând de când a început în 2003.

Starul din Minder și The Sweeney s-a căsătorit cu Pam Flint în noiembrie 2011. Aceasta a fost cea de-a patra căsătorie a actorului, după ce anterior se căsătorise cu Penny Dixon, Patricia Maynard și Rula Lenska, arată The Sun.  Până să ajungă la căsătorie, cei doi au fost prieteni din 1996. Spre deosebire de două dintre partenerele anterioare ale actorului, Pam a fost rareori în lumina reflectoarelor. Ea a fost diagnosticată cu cancer în 2006, având nevoie de o intervenție chirurgicală pentru a-și salva viața.

În ce seriale TV a jucat Dennis Waterman?

Cele mai cunoscute roluri ale sale au fost în The Sweeney (1975 – 1978), Minder (1979 – 1994) și New Tricks (2003 – 2015). Dennis a cântat chiar și temele muzicale pentru Minder și New Tricks.

El a fost și un interpret de succes, având trei albume de studio și lansând 12 single-uri.Dincolo de rolurile sale de tip dur care l-au făcut cunoscut în Marea Britanie, a apărut în multe alte emisiuni TV și 29 de filme.

Sursa foto: Instagram