Traian Băsescu e stăpân pe sine. Nu lasă pe nimeni să-i caute locuință

Traian Băsescu e stăpân pe sine. Nu lasă pe nimeni să-i caute locuință
Fostul președinte al României, Traian Băsescu, vrea să facă totul singur, așa că a pornit în căutarea unei nou case.

În curând, Traian Băsescu va părăsi vila de protocol din strada Gogol și trebuie să-și găsească urgent o nouă locuință.

Traian Băsescu e stăpân pe sine. Nu lasă pe nimeni să-i caute locuință

Recent, Traian Băsescu s-a pus pe treabă și a plecat să vizioneze apartamente. El a fost fotografiat când a văzut unul, în valoare de aproximativ 200.000 de euro, dintr-un ansamblu rezidențial din Pipera. Potrivit informațiilor oferite de Mediaflux, fostului președinte al României, i-a fost alături doar șoferul său, care i-a condus mașina.

Băsescu apare îmbrăcat sport, într-o ținută lejeră, purtând și o șapcă și s-a întâlnit cu un reprezentant al dezvoltatorului imobiliar, apoi alte două persoane l-au dus să vadă casa. Din ceea ce se cunoaște până în acest moment, ar fi vorba de un spațiu tip duplex, cu trei camere, cu terasă sau grădină.

Băsescu a pierdut indemnizația lunară de la stat

Traian Băsescu a pierdut totodată și indemnizația lunară, care reprezintă 75% din cea pe care o primește Președintele în funcție. Probleme a avut și consilierul fostului șef de stat, căruia i-a fost oprit contractul de muncă, fiind plătit tot de Administrația Prezidențială.

Toate aceste decizii sunt în urma sentinței Înaltei Curți de Casație și Justiție, prin care s-a hotărât că Traian Băsescu a fost colaborator al Securității. Potrivit declarațiilor depuse atât de Traian Băsescu cât și de Klaus Iohannis, fostul președinte a luat o indemnizație mai mare decât Klaus Iohannis.

La 14 iunie Băsescu a completat ultima declarație de avere potrivit căreia, el ar fi încasat în anul fiscal anterior de la Administrația Prezidențială în cuantum de 202.176 de lei pe an, față de 178.391 de lei, cât i-au revenit lui Iohannis. Traian Băsescu a mai pierdut totodată și paza acordată de SPP, dar și protecția și autoturismul asigurate de instituție. Vila de protocol va trebui să fie eliberată în termen de 60 de zile.

Sursă foto: mediaflux