Ion Cristoiu, pe marginea cazului Băsescu: „Cînd Dan Voiculescu a pretins funcţia de vice-primministru, în arhive au apărut noi documente, pe baza cărora s-a dat o adeverinţă de colaborator”

Ion Cristoiu, pe marginea cazului Băsescu: „Cînd Dan Voiculescu a pretins funcţia de vice-primministru, în arhive au apărut noi documente, pe baza cărora s-a dat o adeverinţă de colaborator”
Ion Cristoiu a scris, în 31 martie, un editorial pe cristoiublog.ro despre cazul fostului președinte Traian Băsescu. Titlul articolului său de opinie este: „Pe şeful de stat Traian Băsescu îl va judeca Istoria şi nu Păduchii din politica de azi”. Prezentăm un amplu fragment din acest editorial, recomandând să citiți întregul text pe blogul maestrului.

Ion Cristoiu: „Cînd Dan Voiculescu a pretins funcţia de vice-primministru, în arhive au apărut noi documente, pe baza cărora s-a dat o adeverinţă de colaborator”

„Într-un veritabil stat de drept s-ar fi declanşat imediat o anchetă pentru a stabili cum de a fost posibil ca aceeaşi instanţă, condusă operativ de aceeaşi persoană, Germina Nagîţ să dea o adeverinţă de colaborare, după ce anterior dăduse cinci de necolaborare.

Contrar multor ziceri din spaţiul public, sentinţa nu influenţează cu nimic aprecierea celor două mandate de preşedinte ale lui Traian Băsescu. Descoperirea se referă la perioada de tinereţe a lui Traian Băsescu. Ea nu vizează nici măcar activitatea de politician postdecembrist a lui Traian Băsescu.

Consilierul lui Nicolae Ciucă, liderul PNL Alexandru Muraru, a cerut nici mai mult nici mai puţin ca lui Traian Băsescu să i se ia titlul de şef de stat. Nimeni dintre bravii politicieni români n-a reacţionat faţă de această mizerie. Nici măcar Nicolae Ciucă al cărui consilier e ipochimenul.

Miercuri, 23 martie 2022, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis că Traian Băsescu a fost colaborator al Securităţii ca Poliţie politică.

Despre acest caz, unic în istoria ţărilor care pretind a avea stat de Drept, pentru că e de neconceput ca un politician să primească de cinci ori adeverinţe că n-a fost colaborator al Securităţii, pentru ca aceeaşi instituţie, CNSAS, să anunţe la ceva timp după plecarea din funcţie a respectivului c-a fost colaborator al Securităţii, am scris la vremea ştirii despre Marea Descoperire. Am scris atunci, şi scriu şi acum, cînd în cazul Traian Băsescu s-a dat o sentinţă definitivă, că într-un veritabil stat de drept s-ar fi declanşat imediat o anchetă pentru a stabili cum de a fost posibil ca aceeaşi instanţă, condusă operativ de aceeaşi persoană, Germina Nagîţ să dea o adeverinţă de colaborare, după ce anterior dăduse cinci de necolaborare. Noua decizie a fost justificată de conducerea CNSAS prin descoperirea în Arhive a unor piese pînă atunci nedescoperite. Altfel spus, lui Traian Băsescu i s-au dat adeverinţe de necolaborare pe baza unor documente existente în arhivă. Decizia de colaborare i s-a dat după ce în arhivă s-au descoperit noi hîrtii. Şmecheria nu e o premieră în postdecembrism. Dan Voiculescu beneficia în 2006 de trei adeverinţe de necolaborare cu Securitatea.

În 2006, cînd Dan Voiculescu a pretins funcţia de vice-primministru, în arhive au apărut noi documente, pe baza cărora s-a dat o adeverinţă de colaborator.

Acest joc de-a v-aţi ascunselea cu documentele şi dosarele ridică o chestiune de Siguranţă naţională. Cîţi politicieni avansaţi în funcţii şi pe baza adeverinţelor de necolaborare au undeva în arhiva CNSAS sau în seiful SRI sau SIE documente care ar putea fi scoase şi trimise în lume?”

Mai scrie Ion Cristoiu în editorialul său:

„Ceea ce i s-a întîmplat lui Traian Băsescu li se poate întîmpla tuturor ştabilor din prezent. Ar fi de aşteptat ca politicienii români, nu numai cei care s-au hrănit din bunăvoinţa preşedintelui Traian Băsescu, să-şi ridice glasul în apărarea atacurilor mizere la care e supus fostul preşedinte, acum, cînd nu mai e la putere. Consilierul lui Nicolae Ciucă, liderul PNL Alexandru Muraru, a cerut nici mai mult nici mai puţin ca lui Traian Băsescu să i se ia titlul de şef de stat. Nimeni dintre bravii politicieni români n-a reacţionat faţă de această mizerie. Nici măcar Nicolae Ciucă al cărui consilier e ipochimenul”.

În opinia maestrului Cristoiu, care și argumentează, este vorba că parlamentarii au dat o lege țintită pentru fostul președinte Traian Băsescu.

„Traian Băsescu e victima uneia dintre cele mai ticăloase legi înaintate Parlamentului, una clocită în burdihanul PSD şi ALDE.

În octombrie 2020, cînd o primă instanţă l-a declarat pe Traian Băsescu colaborator al Securităţii, PSD şi ALDE au depus un proiect de lege prin care sînt eliminate privilegiile şefilor de stat dovediţi prin sentinţă definitivă colaboratori ai Securităţii. O lege aberantă vizîndu-l exclusiv pe Traian Băsescu”.

NOTĂ: Acest editorial este o preluare parțială de pe cristoiublog.ro.

Recomandarile noastre