Situații precum o crampă în timp ce înoți, a fi aproape de leșin sau a te pierde în pădure nu sunt adesea experimentate în viața noastră. Totuși, 28,8% dintre oameni merg frecvent la urgențe. Pentru a ne minimiza riscul, trebuie să știm cum să ne comportăm fără a intra în panică în situații extreme. Trucuri care îți pot salva viața.

Trucuri care îți pot salva viața. Cum previi leșinul 

Chiar dacă vă aflați înconjurat de mulțime, este posibil să nu aveți oameni care să reacționeze rapid și să vă ajute dacă leșinați. În acest caz, vă puteți ajuta singuri și pregăti. Încercați să spuneți cuiva din apropiere ce se întâmplă și cereți asistență. Încercați să vă sprijiniți de un perete și așezați-vă încet. Culcați-vă cu picioarele ridicate sau stați cu capul lăsat între genunchi. 

Respirați adânc. Încercați să adulmecați și să gâfâiți de două ori cu gura închisă și apoi expirați. Cercetătorii au descoperit că această metodă ajută la scăderea tensiunii arteriale și a ritmului cardiac. 

Cum supraviețuiți unei căderi 

În cazul în care cădeți de la o înălțime extremă, încercați să vă amintiți câțiva pași. Luați poziția de parașutist. Pieptul și capul trebuie să fie cu fața în jos. Extindeți brațele și picioarele și îndoiți-le la un unghi de 90 de grade.

Găsiți un loc unde să aterizați. Ar putea fi fânuri și tufe care pot funcționa ca o pernă. Apa nu este sigură decât dacă picați de la înălțime mică. Aduceți corpul într-o poziție verticală pentru a lovi pământul. Protejați-vă capul cu brațele. 

Cum supraviețuiți unei lovituri de fulger

Fiți atenți la senzațiile corpului când sunteți afară. Înainte de declanșarea fulgerului, puteți simți părul de pe corp cum se ridică. Este posibil ca pielea să vă furnice și probabil că veți auzi un zgomot sau un clic. Ghemuiți-vă ca un jucător de baseball și puneți-vă capul între genunchi. 

Stați cât de jos posibil, dar nu vă întindeți complet.  Așezați-vă mâinile peste urechi pentru a reduce la minimum riscul pierderii auzului. Puneți călcâiele picioarelor împreună, astfel încât electricitatea să poată intra într-un picior și în celălalt, în locul corpului. 

Foto: Facebook

Uleiul de chimen negru ajută diabeticii și cardiacii

 

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp