Simona Ionescu / Redactor Șef

Trucuri pentru a da peștelui un plus de savoare – Două rețete inedite!

Trucuri pentru a da peștelui un plus de savoare – Două rețete inedite!
Extrem de bun pentru sănătate, peștele e preferatul românilor. Ce spuneți de două rețete mai puțin cunoscute?

Dacă faceți parte din categoria persoanelor care adoră somonul, atunci a venit momentul să consumați un preparat extraordinar, condimentat cu cimbru, cajun și sirop de rodie. Ceva mai bun nu ați mâncat niciodată. În plus, nu veți munci decât foarte puțin pentru această rețetă.

Ingrediente necesare

Pentru cel mai bun somon la cuptor cu citrice și sos de rodie, aveți nevoie de următoarele ingrediente: 1 mandarină, 1 lămâie, ½ grapefruit, 1 lime, ½ portocală, toată tăiate în felii subțiri, 2 linguri cu ulei de măsline, 2 lingurițe mix de condimente cajun, 2 linguri cu sirop de rodie, cimbru, 500 g somon, sare și piper după gust.

Mod de preparare

Puneți într-un bol uleiul de măsline alături de condimentele cajun și siropul de rodie. Într-un alt vas, puneți feliile de citrice și asezonați cu cimbru, dacă se poate proaspăt. Deasupra așezați somonul și ungeți bine cu sos de rodie, sare și piper, după gust. Introduceți somonul la cuptor pentru 20-25 de minute. Se consumă alături de citrice și sos de rodie.

Crap cu măsline

Crap cu măsline

Îndrăgostiți iremediabil de crap? Atunci trebuie neapărat să încercați și celebra rețetă de crap cu măsline. Veți avea nevoie de 1 kg fileuri crap, sare, piper, ulei vegetal, 200 ml suc de roșii, 1 lămâie, 10-12 roșii cherry, câțiva căței de usturoi, 100 g măsline, pătrunjel verde, sare și piper.

Mod de preparare

Spălați bine fileurile, ștergeți cu un șervet și porționați. Puneți într-un bol făina cu sarea și piperul, și dați bucățile de carne prin amestec. Încingeți bine uleiul și prăjiți peștele, până se rumenește. Luați o tavă termorezistentă, turnați sosul de roșii, 100 ml apă, adăugați apoi usturoiul zdrobit, sarea și piperul, măslinele, feliile de lămâie și roșiile cherry. Deasupra se pun bucățile de pește și se introduc la cuptor. Se decorează cu pătrunjel proaspăt tocat.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre