De multe ori când facem cumpărături, nu ne gândim la timpul în care vom consuma toată mâncarea din frigider. Ajungem astfel să aruncăm o mulțime de alimente, căci nu mai sunt bune. Există însă o serie de trucuri pentru ca alimentele tale să reziste mai mult. Se prelungește astfel termenul de valabilitate.
De exemplu, ceapa și cartofii nu trebuie păstrate împreună. Aceste două produse nu se vor pune niciodată alături în lada de păstrare. Primii care se vor altera sunt, desigur, cartofii. Un alt secret este să ai grijă să arunci produsele alterate din sacoșe sau lădițe. Un cartof deja alterat îi poate strica și pe ceilalți.
Pentru ca fructele tăiate să nu capete o culoare maro, folosește lămâie și ghimbir. Fructele tăiate trebuie să fie puse într-un vas adânc, după care, vor fi presărate cu suc de lămâie și ghimbir mărunțit. Fructele tăiate trebuie să absoarbă această masă. Procedura nu va schimba gustul fructelor, ba din contra, le va păstra proaspete pentru mult timp.
Trucuri pentru ca alimentele să reziste mai mult. Cum păstrăm verdeața
Pătrunjelul, mărarul, busuiocul, dar și alte verdețuri se vor păstra mai bine, dacă vor fi introduse în săculeți de polietilenă prinși cu elastic. Acești săculeți vor fi păstrați la frigider. Mierea poate fi decristalizată, pe lângă faptul că poate fi păstrată un timp foarte îndelungat. Pentru a obține o miere vâscoasă, introdu borcanul cu miere într-un vas cu apă caldă. Cristalele se vor topi.
Vei putea păstra ceapa un timp foarte îndelungat, dacă o vei introduce, pe rând, în dresurile lungi de care nu mai ai nevoie. Legăturile formate pot păstra ceapa intactă până la 8 luni.
Dacă vrei ca bucata de cașcaval tăiat să nu devină tare și uscată, este de ajuns să ungi secțiunea tăiată cu ulei de măsline. Fiecare produs trebuie să se păstreze la locul său. Un principiu important de păstrare: nu combinați!
Un secret pentru păstrarea îndelungată a roșiilor: introduceți legumele în sacoșe din hârtie și țineți-le la loc uscat, la temperatura camerei, departe de lumina solară.
Foto: Facebook
Cum să faci salata perfectă. Sfaturi practice
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook