Cum să faci salata perfectă. Sfaturi practice

Cum să faci salata perfectă. Sfaturi practice
Salata este una dintre cele mai comune opțiuni de a mânca legumele crude și proaspete. Dacă vrei să știi cum să îți faci salata perfectă, citește sfaturile de mai jos.

O salată bună are în componența sa o bază (frunze de salată, spanac, rucola), culori provenite din legume, proteine din ciuperci, carne sau brânză, extranutrienți din semințe și nuci și grăsimi vegetale sănătoase precum uleiul de măsline sau fructul de avocado. Cum să faci salata perfectă. 

Verdeața 

Verdețurile sunt de cele mai multe ori bogate în magneziu și fier, așa că sunt foarte importante pentru organism. Când folosești verdețuri cu frunze mari (precum frunzele de salată) asigură-te că le păstrezi proaspete și că nu le tai prea mărunt. Acestea trebuie să rămână cât de cât crocante. Pune o cantitate destul de mare în salată pentru că ele îți asigură cea mai mare parte din senzația de sațietate pe care o obții mâncând.

Culoarea salatei 

Aspectul delicios al salatei este dat de obicei de legumele colorate. Asigură-te că te joci cu texturile acestora (crocante, moi, zemoase) și cu gustul lor. Nu doar că vor fi delicios combinate, dar îți vor aduce și un aport mare de vitamine și minerale esențiale.

Cum să faci salata perfectă. Extranutrienții

Semințele, cerealele sau ierburile aromatice nu doar că oferă un plus de gust salatei tale, ci aduc și un aport important de nutrienți. Folosește-te de semințe de susan, in, floarea soarelui sau dovleac, sau adaugă câteva nuci sau alune pentru a-ți crește aportul nutritiv.

Grăsimile vegetale sănătoase

Știi deja că nu toate grăsimile sunt dăunătoare corpului tău. Folosește-te de avocado sau uleiul de măsline pentru a crea un dressing pentru salata ta și fă ca toate aromele să se îmbine delicios.

Proteinele

Ouăle fierte, peștele și carnea de pui sau de vită sunt extrem de folosite în salate și sunt alimente bogate în proteine. Asta înseamnă că îți vor ține de foame pentru mai mult timp.

Ține cont de texturile ingredientelor și adaugă o brânză cremoasă dacă ai legume crocante, pune totul în măsuri egale pentru a savura cum trebuie salata și bucură-te de gusturile care îți plac. Acestea sunt componentele ce fac cea mai bună salată. 

Foto: Facebook

Ați auzit de „Fasolea fluturelui”? Iată cum puteți prepara cel mai albastru latte

Recomandarile noastre