Drob, stufat, friptură de miel. Așa arată masa de Paște, plus cozonac, pască și ouă roșii. Gospodinele se vor da peste cap să le aibă pe toate.

Stufat de miel, rețetă de Paște

Stufat de miel este un preparat care se face în această perioadă. Se face cu multă vedeață, din belșug în piețe.

Ingrediente

  • 1 kg carne de miel
  • 20 fire ceapă verde
  • 20 fire usturoi verde
  • 1 linguriță amidon alimentar/făină
  • 1-2 linguri pastă de tomate
  • 2 linguri oțet de mere
  • sare
  • pătrunjel proaspăt

Mod de preparare

  • Se taie carnea de miel în bucăți potrivit de mari,  se prăjește ușor într-o tigaie cu puțin ulei până se rumenește, apoi se pune într-o  cratiță.
  • Firele de ceapă și usturoiul, se spală, se usucă și se taie în bucăți de circa 3 cm. Se pun în aceeași tigaie, în care se mai adaugă puțin ulei.
  • Bucățile de ceapă și usturoi se țin puțin în ulei pe foc, doar pentru a se înmuia, nu trebuie lăsate să se rumenească. Se adaugă ceapa și ustoroiul, în cratiță, peste carne, odată cu uleiul din tigaie.
  • Se pune amidon alimentar dizolvat într-o cană cu apă (amestecat bine, pentru a nu avea cocoloașe).
  • Se adaugă în cratiță și pasta de tomate, dizolvată într-o cană cu apă.
  • Se adaugă în cratiță și cele două linguri de oțet de mere și un vârf de linguriță de sare. Cratița se pune pe aragaz la foc mediu.
  • După ce a început să fiarbă, se acoperă cu un capac și se pune la cuptor unde trebuie să fiarbă înăbușit aproximativ o oră.
  • Când este aproape gata, se mai adaugă sare după gust și pătrunjel.

Pască dulce cu stafide. Nelipsită de pe masa de Paște

Rețeta de impresionat musafirii. Cotlete de miel în crustă

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp