Trucuri psihologice pentru cei cărora le lipsește încrederea în sine

Trucuri psihologice pentru cei cărora le lipsește încrederea în sine
Cât de des crezi că ți-ai obține slujba de vis și ai avea o viață mai bună dacă ai fi o persoană mai încrezătoare? Nu toată lumea se naște cu încredere, dar tu o poți dezvolta.

Trucuri psihologice pentru cei cărora le lipsește încrederea în sine. Încrederea în sine este o calitate foarte importantă, motiv pentru care aceste sfaturi de la psihologi pot fi foarte utile.

Învață să accepți complimente

Trucuri psihologice pentru cei cărora le lipsește încrederea în sine. Toată lumea reacționează la complimente diferit. Unii oameni devin timizi și chiar atrag atenția asupra defectelor lor. Acesta este un mod greșit de a reacționa la complimente și arată că o persoană nu are încredere în sine. În plus, s-ar putea să pară că nu apreciați cu adevărat părerea persoanei care a oferit complimentul în primul rând.

Cel mai bun mod de a reacționa la un compliment este să zâmbești sincer și să spui „Mulțumesc”. Nu presupuneți că o persoană încearcă să vă măgulească, ci doar încercați să credeți că unele dintre calitățile voastre pot părea cu adevărat atractive pentru alte persoane.

Te simți mereu dezamăgit

Să presupunem că aveți un program foarte încărcat: 20 de apeluri telefonice, 10 întâlniri, și răspunsul la e-mailuri și nici un minut neeficient. Dar, în loc să fii mulțumit, te simți mereu dezamăgit pentru că rezultatele nu sunt suficient de bune, nu?

Când vă stabiliți obiective pe care nu le puteți atinge, vă îndreptați către anxietate, nu spre succes. Oamenii de succes fac și ei greșeli și regretă unele dintre deciziile pe care le iau. Dar văd lecții în toate aceste situații și pot învăța de la ele.

Învață să păstrezi contactul vizual în timpul unei conversații

Puteți detecta starea de spirit și emoțiile unei persoane privindu-i ochii. Bebelușii se uită în ochii părinților pentru a-și înțelege emoțiile începând cu vârsta de nouă luni. Și mincinoșii se uită de obicei în altă parte, pentru a ascunde faptul că mint.

Când cineva evită contactul vizual, înseamnă că nu are încredere în sine. Așadar, menținerea contactului vizual cu oamenii vă va ajuta să câștigați încrederea lor și să îi convingeți că sunteți cinstiți.

Ține-ți spatele drept și schimbă modul de mers

Un spate drept, gesturi deschise și o plimbare încrezătoare – toate acestea sunt semne ale unei persoane sigure.

Așadar, țineți capul ridicat, țineți spatele drept și priviți în sus, în loc să coborâți privirea. Oamenii din jurul tău vor observa acest lucru și vei vedea în curând că te simți diferit. Cercetările arată că limbajul corpului unei persoane încrezătoare le scade nivelul de stres.

Alimente care taie pofta de mâncare. Printre ele, avocado și ouă