Simona Ionescu / Redactor Șef

Trucuri simple și eficiente ca să reduceți costurile meselor de Sărbători

Trucuri simple și eficiente ca să reduceți costurile meselor de Sărbători
Odată cu venirea sărbătorilor de iarnă, românii obișnuiesc să aibă mesele îmbelșugate, mâncarea fiind una dintre marile plăcerile acestui sezon.

Din păcate însă se cumpără produse alimentare în exces, iar când sărbătorile au trecut, acestea se aruncă. Pentru a reuși să reduceți risipa alimentară, specialiștii vă recomandă câteva trucuri. Un prim pas ar fi ca înainte de a merge la cumpărături, să vă faceți o listă cu ce produse aveți nevoie cu adevărat și cele pe care le aveți deja acasă.

De asemenea, faceți și un meniu atât pentru Crăciun cât și pentru Anul Nou, ca să nu vă treziți că achiziționați ceea ce nu trebuie, numai de dragul de a face cumpărături.

Mâncarea rămasă se depozitează

Dacă au rămas produse de la masa tradițională de Crăciun și Anul Nou, nu le aruncați. Depozitați în frigider și consumați zilele următoare. Specialiștii recomandă însă ca produsele să fie depozitate așa cum scrie la carte. Fructele și legumele, de exemplu, se vor pune în frigider în zona destinată lor. Cât privește ceapa, cartofii, morcovii vor fi puși la loc întunecat, ca să reziste mai mult.

Cumpărați fructele și legumele care sunt coapte

Ca să nu vă treziți în situația că veți ați cumpărat prea multe fructe și legume și riscați să se strice, ar fi bine dacă le veți cumpăra pe cele care sunt coapte. Sunt și mai gustoase și se vor consuma rapid. Nu aruncați nici cojile de la legume, pentru că sunt un excelent îngrășământ natural.

Ce puteți face cu pâinea uscată

Dacă fructele sunt însă prea moi, dar bune, puteți pregăti o delicioasă plăcintă. În ceea ce privește pâinea uscată, nu o aruncați, pentru că o veți transforma în minunate crutoane. Nici cozonacul care nu s-a mâncat nu se va da la coșul de gunoi. Îl puteți transforma într-o senzațională prăjitură.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre