Ucigașul lui Teo Peter, celebrul basist al trupei Compact, și-a schimbat meseria. Am aflat cu ce se ocupă acum

Ucigașul lui Teo Peter, celebrul basist al trupei Compact, și-a schimbat meseria. Am aflat cu ce se ocupă acum
Pe 4 decembrie 2004, românii au fost în lacrimi, după ce au aflat trista veste a decesului lui Teo Peter, basistul celebrei trupe Compact.

Artistul se afla într-un taxi, care a fost pur și simplu zdrobit de jepp-ul condus de Chris Vangoethem, un pușcaș marin, angajat al Ambasadei SUA la București.

După o nenorocire atât de mare, pentru că a avut imunitate diplomatică, ucigașul a scăpat. Inițial a fost scos din România de oficiali americani cu un avion al guvernului SUA și nu a fost judecat de autoritățile de la noi, ci de Curtea Marțială a statului Virginia.

În 2005, instanța a hotărât că e nevinovat de omor prin neglijență, dar Curtea l-a găsit vinovat de adulter. Asta după ce a recunoscut că în noaptea dinaintea accidentului a petrecut momente de vis alături de o doamnă. În plus, oamenii legii au spus că intersecția în care s-a produs moarte lui Teo Peter a fost semaforizată defectuos.

Teo Peter, fostul basist al trupei Compact

S-a retras din armată

Ulterior, Vangoethem a lucrat pentru ambasadele americane de la Berlin și din Oman, apoi s-a retras din armată. A terminat o facultate economică din Wisconsin, a divorțat de soție și a început să vândă mașini în orașul natal. Pentru că era pasionat de fierărie, a participat la o celebră emisiune, „Arme născute din foc” și a fost văzut pe sticlă în episodul 16 din sezonul 6 când, alături de alți concurenți, a realizat un cuțit din bucăți de meteorit.

Fostul pucaș marin își vede liniștit de viață

Eliminat după a doua probă

A fost prezentat la emisiune drept un fierar experimentat și urma să fie supus mai multor probe eliminatorii. „De-abia aștept să îmi testez aptitudinile în fața juraților și împotriva celorlalți concurenți”, a declarat atunci Vangoethem. Dacă prima probă a trecut-o, după cea de-a doua a fost eliminat, după ce jurații au testat duritatea și rezistența lamei. De asemenea, el s-a tăiat la un deget în timpul concursului.

„Mă duc să-mi îmbrățișez soția și să-mi sărut câinele. Dar nu am un câine sau o soție”, a spus fostul pușcaș marin înainte să părăsească platoul. După această replică, un telespectator din America a căutat informații despre el și a aflat de accidentul din România. Acesta a publicat apoi pe forumul fanilor emisiunii povestea bărbatului, acuzat de ucidere din culpă.

Ucigașul lui Teo Peter a ajuns vedetă de televiziune

„Cei care recrutează concurenți pentru reality show-uri să fie mai atenți la selecția acestora”

„Deși nu am putut să confirm că este căsătorit sau că este proprietar de câine, am aflat că el a fost acuzat de ucidere din culpă. Am mai descoperit că a fost acuzat că s-a aflat la volan în stare de ebrietate în timp ce se afla în staționare în România și că a fost extrădat în Germania și ulterior exonerat de acuzații majore.

Incidentul este rezumat în acest articol din revista armatei americane, Stars and Stripes. Cred că cei care recrutează concurenți pentru reality-show-uri trebuie să fie mai atenți la selecția acestora”, a spus telespectatorul.

Recomandarile noastre