Ucrainenii folosesc tactici ingenioase în luptă. Soldații ruși au mâncat-o cu poftă otrava

Ucrainenii folosesc tactici ingenioase în luptă. Soldații ruși au mâncat-o cu poftă otrava
În vreme de război, chiar și fructele sunt tentante pentru invadatorii ruși. Soldații au furat cireșele fermierilor din Melitopol, însă nu au știut că ucrainenii le tataseră cu insecticide.

Trupele invadatoare chiar s-au bucurat când au văzut livezile din Melitopol pline de cireșe, iar piețele funcționau ca în vremurile de pace. Soldații ruși le-au furat fermierilor cantități foarte mari de cireșe, însă nici pin cap nu le-a trecut că odată mâncate, fructele le-ar produce efecte neașteptate și nedorite.

Ghinion! Fermierii au tratat cireșele cu insecticide puternice, ceea ce a dus la „îmbolnăvirea în masa” a rușilor, relatează presa ucraineană citându-l pe primarul orașului, Ivan Fedorov. Edilul a spus că acesta este „un alt tip de mișcare partizană”.

Ce mai fură rușii din Melitopol

Melitopol, oraș situat în sud-estul Ucrainei, lângă Marea Azov, a fost cucerit de ruși în primele zile ale războiului. Primarul Fedorov a fost răpit de forțele ruse, apoi eliberat.

Mereu a fost o adevărată tentație pentru soldații ruși această localitate. În luna mai, invadatorii au furat toate mașinile de la dealerul de echipamente agricole Agrotek și le-au expediat în Cecenia. Însă, nici atunci nu și-au dus la bun sfârșit „acțiunea”. După un drum de peste 1.000 de kilometri, au constatat că nu pot folosi niciun utilaj furat. Toate erau echipate cu GPS și au fost blocate de la distanță.

A fost vorba despre 27 de mașini agricole, paguba fiind estimată la aproape 5 milioane de dolari.

La sfârșitul lunii aprilie, Statul Major al Forţelor Armate ale Ucrainei a emis un comunicat în care acuza forțele ruse că „jefuiesc țăranii” și au furat mai mult de 60 de tone de grâu şi camioanele de marfă din oraşul Kameanka-Dniprovska.

Primarul oraşului Melitopol a spus atunci pentru CNN că rușii practică furtul la scară industrială. „Ieri am publicat un videoclip cu un convoi de peste 50 de maşini cu remorci care scot cereale din teritoriile noastre ocupate. Şi astăzi nu ştim unde l-au trimis”, a declarat atunci Ivan Fedorov.