Ultimă oră. Vremea, tot mai ciudată! Vom avea 4 anotimpuri într-o zi! Imagini de necrezut

Ultimă oră. Vremea, tot mai ciudată! Vom avea 4 anotimpuri într-o zi! Imagini de necrezut
Iarna asta parcă a fost o primăvară, iar de când a început și calendaristic, a fost tot mai cald. Se pare însă că vremea intră în recuperări.

Meteorologii au lansat alerte de vreme rea în toată țara, iar ceea ce vine nu e deloc plăcut. O masă de aer polar a intrat în România, iar Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a anunțat cod roșu și cod galben de ploi, ninsori și vijelii în mai multe regiuni.

„Din această noapte, pe măsură ce toată masa asta rece din nord-vestul continentului coboară și acoperă toată țara, precipitațiile se vor transforma. Vom avea pe partea de vest, centru și nord, lapoviță și ninsoare, iar pentru zona de munte predomină ninsorile.

La Bistrița Năsăud primăvara 2023 e cu zăpadă

Vântul va bate cu peste 140 de kilometri pe oră. Cred că ne aflăm cumva la pragul unui uragan de categoria I. E un vânt numit în meteorologie un „vânt dinamic”, liniar. În cazul uraganului vorbim de un alt tip de vânt, de modul în care acționează asupra bunurilor materiale în primul rând. E diferit”, a declarat Diana Giurgiu, meteorolog ANM, pentru stirileprotv.

Aerul polar aduce ninsori, vijelii și îngheț

După ce au fost înregistrate temperaturi de peste 20 de grade, sfârșitul lunii martie vine cu vreme foarte rea, după ce masa de aer polar a ajuns pe teritoriul țării.

Frontul atmosferic polar a făcut deja ravagii în Nordul Europei. Începând de noaptea trecută vremea rea s-a instalat pe tot teritoriul României. Experții anunță temeperaturi foarte scăzute, precipitații sub formă de ploaie, lapoviță și ninsoare, mai ales în zonele de munte. Vântul va atinge peste 140 de kilometri pe oră.

Pentru București, ANM anunță scăderi ale temperaturii de până la 10 grade, în nopțile care urmează fiind așteptate temperaturi sub 0 grade.

Meteorologii de la ANM spun însă că nu trebuie să ne temem, aceste schimbări nu vor fi de durată, fiind de așteptat ca până la finele săptămânii în curs, vremea să își revină. Potrivit meteorologilor însă, aceste schimbări bruște de temperaturi pot favoriza formarea fenomenelor meteo extreme.

Sursa foto: Pixabay

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre