Ultimele femei cu fețele tatuate. Povestea vieții lor în umbra unei tradiții înfricoșătoare

Ultimele femei cu fețele tatuate. Povestea vieții lor în umbra unei tradiții înfricoșătoare
Puținele femei ale căror fețe au fost tatuate în tinerețe, pentru a descuraja răpitorii din Myanmar, pozează pentru a conserva o practica tradițională pe cale de dispariție. Imaginile sunt incredibile.

De mai bine de 1.000 de ani, femeile din triburile din Myanmar își decorează fețele cu tatuaje complicate pentru a opri rivalii să le răpească, însă tradiția se pierde, așa că acum au rămas doar ultimele femei tatuate.

Guvernul acestei țări a interzis practica în 1962 într-un efort de modernizare a țării. Ultimele femei tatuate care au suferit ritualul sunt acum bătrâne. Chipurile lor decorate cu modele geometrice aparte au fost surprinse de un fotograf.  Acesta documentează o „artă” pe cale de dispariție.

Mici puncte negre tatuate acoperă chipul unei femei din clanul Dai care poartă, de asemenea, lăstari de bambus prin lobii urechii întinse cu o lățime de câțiva centimetri. Într-o altă imagine, o linie neagră și subțire a fost tatuată în ​​jos, pe fața unei femei din clanul Yindu, încât creează o iluzie aproape optică.

Ultimele femei cu fețe tatuate

În întregul stat Chin, există 60 de clanuri. Multe împărtășesc aceleași tradiții de tatuare, fetele fiind supuse transformării la vârsta de 12 ani. Originile practicii sunt necunoscute, dar, potrivit folclorului local, a început deoarece multe dintre femei au fost răpite de conducătorii de triburi din zonele învecinate, scrie Daily Mail.

Fetele Chin erau renumite pentru frumusețea lor. Deseori erau răpite, violate și forțate să se căsătorească. În încercarea de a opri răpirile, bătrânii au decis să acopere fețele fetelor cu tatuaje. Au considerat că le fac să pară mai puțin atractive.

În ultimul mileniu, tradiția a continuat și tatuajele au devenit acum o parte cheie a identității femeilor Chin. Mulți bărbați consideră acum că tatuajele sunt o marcă de frumusețe și refuză să se căsătorească cu fete din triburi care nu sunt tatuate.

Fotograful Marco Vendittelli, 32 de ani, din Sorrento, Italia, a fotografiat femeile tatuate, în vârstă, din statul Chin din Myanmar. Timp de șapte zile, Marco a călătorit prin regiune vizitând clanurile Dai, Muun, Yindu, Upu, Mkaan și Ngaya.

„Mulți dintre oamenii cu care am vorbit au spus că au început să își tatueze fețele pentru a deveni urate, astfel încât să nu mai poată fi răpite”, a spus Marco. „Alții mi-au spus că pur și simplu au făcut-o pentru a arăta din ce trib fac parte.  Toată lumea a fost amabilă și primitoare.  Te fac să te simți ca parte a familiei, introducându-te în tradițiile clanului. Chin State este un loc minunat pentru a admira esența reală a populației din Myanmar fiind încă neatins de turismul de masă”, a mai dezvăluit fotograful.

Sursa foto: Daily Mail / Marco Vendite

Ce produse de îngrijire sunt potrivite în funcție de vârstă