Ultimele noutăți despre starea Reginei. A fost internată în spital

Ultimele noutăți despre starea Reginei. A fost internată în spital
Regina Elisabeta a II-a, cel mai longeviv suveran din istoria Marii Britanii, a fost internată în spital în noaptea de miercuri spre joi. 

Ultimele noutăți despre starea Reginei, după ce a petrecut o noaptea în spital, pentru investigații, au fost făcute publice. Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii și-a petrecut noaptea de miercuri spre joi într-un spital din Londra. Suveranei  i-au fost făcute mai multe investigații.

Anunțul a fost făcut joi seara, târziu, de Palatul Buckingham. Oficialii au informat și că s-a întors deja acasă joi la prânz și se simte bine, relatează BBC. Elisabeta II are 95 de ani. Un purtător de cuvânt al Palatului Buckingham a declarat: „Având în vedere sfatul medicului de a se odihni câteva zile, regina a mers la spital miercuri după-amiază pentru câteva investigații preliminare, întorcându-se la Castelul Windsor astăzi la prânz. Ea are o stare bună”.

Regina a renunțat la deplasarea în Irlanda

Zilele trecute, sfătuită de medicul ei, ea a renunțat să mai efectueze o vizită în Irlanda de Nord.  Recomandarea a venit după ce, în ultimele două săptămâni, Elisabeta a II-a a avut multe evenimente oficiale  la care a participat. Ea a deschis sesiunile parlamentelor Scoției și Țării Galilor și urma să facă același lucru și în cazul legislativului de la Belfast.

Pentru prima dată, Regina a mers  folosind un baston, la evenimentele publice. Acest lucru a alimentat speculațiile privind deprecierea stării ei de sănătate. Totuși, marți seara, Regina a participat la o recepție găzduită de Palatul Windsor, alături de premierul Boris Johnson și de prințul Charles și William, duce de Cambridge.

Ultimele noutăți despre starea Reginei

O sursă a declarat ieri, pentru Daily Mail că echipa medicală a Reginei „adoptă o abordare prudentă. Majestatea Sa s-a întors la biroul ei în această după-amiază și a întreprins sarcini ușoare”.

Se așteaptă ca Regina să se odihnească la Castelul Windsor, iar consilierii au spus că nu există planuri să-și anuleze participarea la evenimentele pentru summit-ul ONU privind clima de la Glasgow, programat la sfârșitul acestei luni. Probabil că va continua să țină întâlniri private la Castelul Windsor săptămâna viitoare, dar, momentan, nu are angajamente publice.

Regina are un program ocupat cu evenimente și audiențe și citește, zilnic, presa. Pe de altă parte, Joe Little, director general al revistei Majesty, a spus că programul de toamnă al Reginei a fost mai aglomerat decât se aștepta, dar anulările de ultim moment sunt inevitabile în viitor.

Sursa foto: Instagram