Un actor de forță de la Hollywood a murit. Abia acum s-a aflat

Un actor de forță de la Hollywood a murit. Abia acum s-a aflat
Actorul de la Hollywood Fred Ward a murit pe 8 mai la vârsta de 79 de ani. Dezvăluirea a venit abia vineri, de la publicistul său, citat de presa străină.

The Hollywood Reporter a scris că nu se știe cauza morții actorului și nici locul unde s-a stins deoarece familia nu a vrut să facă publice aceste date.

Un actor de forță de la Hollywood a murit. Abia acum s-a aflat

A murit, iar toată presa de limba engleză îi anunță dispariția și rememorează filmografia lui Fred Ward.

Născut în San Diego, Fred și-a început cariera în anii 1970 și a continuat să joace în multe filme cunoscute:  Tremors, Henry & June, Sweet Home Alabama și Enough.

A ieșit în evidență când a obținut rolul lui John Anglin în filmul din 1979 „Escape From Alcatraz” cu Clint Eastwood. A jucat rolul unui prizonier dornic să evadeze din închisoarea din San Francisco. Filmul s-a bucurat de un succes imens, iar Hollywood-ul a fost cucerit.

Dar Fred Ward a devenit celebru cu rolul lui Gus Grissom în filmul The Right Stuff, lansat în 1983, alături de Sam Shepard și Dennis Quaid.

Fiindcă a făcut box, actorul a interpretat multe personaje din lumea băieților duri.

De asemenea, actorul, care a servit trei ani în forțele aeriene americane, a apărut în peste 70 de filme și mai mult de o duzină de emisiuni TV.

A mai avut roluri notabile în Silkwood cu Meryl Streep în 1983, apoi Swing Shift cu Goldie Hawn în 1984.

În anul 1990 a realizat patru filme: Tremors, Catchfire, Miami Blues și Henry & June (în care a obținut rolul principal în rolul autorului Henry Miller).

Ward a avut un rol remarcabil ca Walter Stuckel în ansamblul The Player în 1992, alături de co-starul Whoopi Goldberg. Și în același an a jucat rolul lui Wyatt Earp în filmul TV Four Eyes and Six-Guns.

A fost foarte ocupat în anii 2000 cu roluri în mari filme de la Hollywood precum The Crow: Salvation, Joe Dirt și Summer Catch, precum și în thrillerul Jennifer Lopez Enough (2002).

Ultimul rol a lui Fred Ward a fost în 2015, ca Eddie Velcoro, pentru două episoade din serialul True Detective, cu Matthew McConaughey și Woody Harrelson.