Un antrenor iubit a încetat din viață. Sportivilor le vor lipsi sfaturile lui

Un antrenor iubit a încetat din viață. Sportivilor le vor lipsi sfaturile lui
A fost un sportiv apoi un antrenor talentat. A pregătit generații de sportivi care au venit de la competiții cu medalii la gât. A încetat din viață la 72 de ani, după o lungă suferință. Odihnă veșnică!

A petrecut o viață pe tatami. A fost luptător într-o vreme când acest sport nu era foarte popular în țara noastră. Când și-a terminat activitatea competițională a început să antreneze tineri care visau la medalii și performanțe. S-a stins la 72 de ani.

Fostul antrenor de judo Radu Abălaru, care a pregătit sportivi ai lotului olimpic, a încetat din viaţă la vârsta de 72 de ani

Un antrenor iubit de sportivi a încetat din viață

Fostul antrenor de judo Radu Abălaru, care a pregătit sportivi ai lotului olimpic, a încetat din viaţă la vârsta de 72 de ani, a anunţat, marţi, Federaţia Română de Judo. După ce a încheiat activitatea competițională, el a fost antrenor al unor cluburi precum CSA Steaua, LPS Mircea Eliade sau CSŞ1 Bucureşti.

„În cursul nopţii trecute, după o lungă şi grea suferinţă, profesorul de judo de la LPS Mircea Eliade din Bucureşti, Radu Abălaru a încetat din viaţă. O viaţă pe care şi-a petrecut-o pe tatami şi a dedicat-o în întregime judoului. Pe această cale, Federaţia Română de Judo transmite familiei sincere condoleanţe. Dumnezeu să îl ierte şi să se odihnească în pace!”, se arată în mesajul FRJ.

Succese pe plan național și internațional

Născut pe 25 martie 1949, în Bucureşti, Radu Abălaru a fost antrenor la cluburile CSŞ 1 Bucureşti, CSA Steaua Bucureşti, LPS Mircea Eliade, dar şi al Lotului Olimpic de Seniori.

„În toată această perioada a obţinut numeroase medalii pe plan naţional, dar şi internaţional cu sportivii pe care i-a avut în pregătire. De grijă cărora s-a interesat în mod deosebit”, mai notează federaţia.

Jurnalista Simona Ionescu, redactor șef Rețete și Vedete, este alături de fiica antrenorului, Alina, și de întreaga familie, în greaua încercare pe care o traversează. Radu Abălaru a fost un luptător până în ultimele momente ale vieții, și nu i-a fost deloc ușor. Dumnezeu să-l odihnească!