Kenzo Takada, în vârstă de 81 de ani, a murit într-un spital din Neuilly-sur-Seine. Un purtător de cuvânt al vedetei a confirmat trista veste.

Kenzo, un design japonez colorat

Designerul japonez-francez este cunoscut în toată lumea sub prenumele său Kenzo, iar marca sa este renumită pentru desenele colorate și ciudate.

Kenzo era cunoscut pentru amestecarea perfectă a designului tradițional japonez cu stilul occidental modern. Și-a dezvoltat rapid dragostea pentru modă în timp ce citea revistele surorilor sale și a plecat la Paris pentru prima dată în 1965, atunci când avea 26 de ani.

El intenționase să părăsească Parisul și să se întoarcă în Japonia după doar câteva luni, dar pentru că făgăduise să nu plece până când nu a creat ceva acolo, a rămas mai mult.

Prima colecție făcută dintr-un material de 200 de dolari

Cinci ani mai târziu a folosit o țesătură în valoare de doar 200 de dolari pentru a crea prima sa colecție de modă. Și în același an, revista Elle i-a prezentat îmbrăcămintea pe copertă. În anul următor, a câștigat premiul Clubului Editorului de modă al Japoniei.

Kenzo și-a deschis magazinul emblematic în Place des Victoires în octombrie 1976. Apoi a continuat să își facă un nume ținându-și spectacolele de modă în corturi de circ între 1978 și 1979. Talentatul designer a încheiat spectacolele călărind pe un elefant.

Pe măsură ce brand-ul a început să crească constant și tot mai mulți oameni au fost expuși la aceasta, Kenzo a pătruns și în lumea parfumurilor.

 

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri