Un celebru tenismen, anchetat. Riscă șapte ani de închisoare

Un celebru tenismen, anchetat. Riscă șapte ani de închisoare
Legendarului jucător de tenis Boris Becker i s-a comunicat astăzi că se va confrunta cu șapte ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat de ascunderea unor active, inclusiv a unui apartament din Chelsea, două proprietăți nemțești și 1,2 milioane de lire sterline în numerar.

Boris Becker, declarat falit

Fostul campion mondial a fost declarat falit în iunie 2017, iar anul trecut s-a confruntat cu faptul că nu a reușit să-și declare integral proprietățile către Serviciul de insolvență.

Înalta Curte a impus restricții asupra finanțelor câștigate de acesta pentru următorii 11 ani, deoarece Fiscul și-a exprimat îngrijorarea cu privire la tranzacțiile „nedezvăluite”.

Neamțul în vârstă de 52 de ani s-a declarat nevinovat la acuzația care spune că a ascuns un total de 2.008.715 euro și 44 de cenți (1,83 milioane de lire sterline), precum și două proprietăți din țara sa natală și un apartament din Chelsea.

Boris Becker a primit 19 acuzații

Becker, care locuiește acum într-un bloc de apartamente din sud-vestul Londrei, riscă maximum șapte ani de închisoare dacă va fi găsit vinovat de cele 19 acuzații.

I s-a refuzat cauțiunea necondiționată și i s-a spus că trebuie să își predea pașaportul și să informeze Serviciul de insolvență cu două zile înainte de a efectua orice călătorie internațională în scopuri de muncă.

Curtea din Westminster a mai fost informată că Boris Becker a ascuns acțiuni deținută la o firmă de inteligență artificială și că are datorii de 825.000 euro.

Rebecca Chalkley, care acționează pentru Serviciul de insolvență, a declarat că nu are obiecții la o cauțiune necondiționată.

Însă magistratul șef Emma Arbuthnot a spus: „Sunt frapată de faptul că este pretinsă minciuna, nu doar o dată sau de două ori, dar răspândită pe mai multe luni. Asta îmi oferă serioase rezerve cu privire la un om, chiar dacă poate acesta are un bun caracter. Vă propun urmărirea GPS, într-o zonă largă a Londrei. Este cetățean neamț, iar Germania nu își extrădează cetățenii. Este o celebritate internațională. În extrem, ar fi ridicol să meargă în Germania sau în altă parte pentru a evita obligațiile sale față de instanță”.

Cine este Boris Becker

Boris Franz Becker este un fost jucător profesionist de tenis din Germania. El a câștigat 49 de Turnee la simplu și 6 Grand-Slam, medaliat cu aurul olimpic și cel mai tânăr câștigător al turneului de la Wimbledon, la vârsta de 17 ani și 7 luni.

În anii ’80, germanul avea să dea tenisul profesionist peste cap. Manager și antrenor i-a fost Ion Țiriac, dar colaborarea dintre cei doi nu a ținut decât un deceniu. După ce și-a încheiat cariera de tenismen, viața neamțului poreclit „Bum-Bum” a luat traiectoria greșită.

Colaborarea dintre Țiriac și Boris a ținut doar 10 ani, avea să se sfârșească în 1993, iar în 1999 și-a încheiat și cariera de jucător. Nu se cunoaște cauza rupturii dintre cei doi, dar presa internațională a dat vina pe faptul că românul nu se înțelegea cu familia de atunci a jucătorului german.

Un medicament extrem de important ar putea fi fabricat în România. Îl folosesc milioane de oameni