Un medicament extrem de important ar putea fi fabricat în România. Îl folosesc milioane de oameni

Un medicament extrem de important ar putea fi fabricat în România. Îl folosesc milioane de oameni
Un medicament important pentru pacienții din România care nu se găsește în farmacii ar putea începe să fie produs în țara noastră. Criza acestuia a apărut odată cu pandemia, iar lipsa lui afectează milioane de oameni.

Premierul Ludovic Orban a vorbit miercuri, de la Galați, despre medicamentul Euthyrox, care încă nu se găsește în farmaciile din România. Acesta a declarat că va încerca să introducă în fabricație acest medicament, vital pentru pacienții cu afecțiuni ale tiroidei.

Orban a intrat miercuri într-o farmacie să întrebe despre acest medicament. El a spus că sunt mulți pacienți care au cumpărat medicamentul în cantitate mare, ceea ce a dus la o criză.

„Sunt unii pacienţi care au luat cantităţi mai mari şi din această cauză s-a creat o criză. Eu îi rog să nu îşi ia chiar în cantităţi atât de mari, să nu facă stocuri, pentru că există un contract care asigură medicamentul pentru necesităţile evaluate în mod medical şi în mod evident vom încerca să îi introducem în fabricaţie în România”, a spus Orban, miercuri, la Galați.

Ce spune ministrul Sănătății despre acest medicament

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, susține că în țară există suficiente medicamente. Totuși, ele nu se găsesc în farmacii. „Din informaţiile noastre, pe care le avem în acest moment, sunt cantităţile necesare. Noi rămâne să verificăm în farmacii, dar rămâne să verificăm şi distribuitorii.

În condiţiile în care unii optează pentru politică de preţ, creşterea preţurilor, în condiţiile în care la noi plătesc 7 lei şi în alte ţări plătesc 12 euro, acei distribuitori preferă să meargă în partea cealaltă. Mai este şi partea în care, să spunem, de grijă sau de temere, mai luăm şi mai facem şi câte un depozit acasă”, a afirmat ministrul Sănătăţii.

Sursa foto: Pixabay

Cum își ademenește Adelina Pestrițu soțul în patul conjugal. Avem fotografii

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp