Dr. Adrian Marinescu: „Să facem o previziune. Credeți că scade numărul infectaților după aceste măsuri? Școlile sunt oricum online, dac-ar munci oamenii de acasă ar fi ceva. Măsurile astea sunt luate peste tot. Nu cred că aceste măsuri vor avea efecte simțibile. Nu vor influența semnificativ. Începând de luni, în două săptămâni, credeți că vor fi schimbări ? Locul de muncă, într-adevăr, reprezintă o problemă, dar școala online nu…”

Ce se eliberează la ATI se ocupă imediat

„La Institutul Matei Balș din București, tot ce înseamnă Terapie Intensivă, dar și Boli Infecțioase, lucrăm la capacitate maximă. Ce se eliberează la ATI se ocupă imediat, pentru că sunt cereri. Vizavi de numărul total de pacienți care sunt la ATI, în mod logic, dacă sunt foarte multe infectări, și asta se întâmplă în ultimele două săptămâni, sigur că va crește în mod constant și la Terapie Intensivă. Eu cred că soluția, vom ajunge în punctul în care toate spitalele vor avea un dublu circuit”, a suținut dr. Adrian Marinescu în emisiunea difuzată pe alephnews.ro.

„Nu avem suficiente cadre medicale”

„În afară de patul în sine și de ventilator ai nevoie de personal. Este mult mai simplu să folosești secțiile de Terapie Intensivă pe care le ai deja, cu tot cu personal, și să ai un circuit în așa fel încât să poate să fie văzuți pacienții cu infecție SARS-CoV-2 la toate spitalele care pot din punct de vedere epidemiologic să meargă pe un circuit dublu. Nu avem suficiente cadre medicale. Soluția spitalelor cu dublu circuit este cea mai potrivită”, a mai spus Adrian Marinescu, medic primar boli infecțioase .

Ciuperci cu usturoi la cuptor. O rețetă simplă, dar foarte gustoasă

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri