Ciupercile sunt sățioase, oricum le-ai găti. Cea mai simplă rețetă este cea de ciuperci cu usturoi la cuptor. Nu le toci, nu le rupi codița. Doar le speli și le pui la cuptor.

Ciuperci cu usturoi la cuptor. O rețetă simplă

O masă foarte gustoasă și sățioasă, cu ingrediente la îndemână în orice anotimp.

Ingrediente

  • 50 g unt, topit
  • 4 căţei de usturoi, zdrobiţi
  • 1 lingură zeamă de lămâie
  • 1 linguriţă cimbru uscat
  • ½ linguriţă rozmarin uscat
  • 1 kg ciuperci
  • crenguţe de cimbru, opțional
  • sare
  • piper

Mod de preparare

  • Preîncălzeşti cuptorul la 190 °C.
  • Într-un bol, amesteci untul cu usturoiul, zeama de lămâie, sare şi piper, plus cimbrul, rozmarinul,  opțional, după gust.
  • Speli bine ciupercile şi le aşezi într-o tavă unsă cu puţin unt.
  • Le stropeşti cu amestecul de usturoi până sunt bine acoperite.
  • Dai la cuptor 15 minute, întorcându-le din când în când.
  • Cui îi place, când scoate tava din cuptor, pune pătrunjel. Gata!

Justin Bieber îi încurajează pe cei depresivi. Povestește despre propria experiență și gândurile sale suicidare din trecut

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri