Dacă vă place usturoiul, vă oferim o rețetă fantastică: unt de usturoi. Este o minunăție pe pâine prăjită fierbinte și crocantă, dar și pe fripturi abia scoase din cuptor.

Dacă nu ați mâncat până acum pâine sau friptură cu unt de usturoi ați ratat un preparat foarte gustos. Se face în 5 minute.

Unt de usturoi. Rețeta

Se numește impropriu unt de usturoi. Este mai degrabă invers. Oricum s-ar numi este un condimental îndemnă, foarte gustos.

Ingrediente

  • 250 g unt
  • 1 căpățână mare de usturoi
  • 1 ceapă mică
  • 1/2 linguriță de ulei
  • 1 legatură de pătrunjel
  • Piper.

Metodă de preparare

Se lasă untul să se înmoaie la temperatura camerei, iar usturoiul se curață, se taie pe din două și se scoate germenele de la mijloc.

Apoi, usturoiul se pune într-o strecurătoare de metal care se așază pe o oală cu apă pe aragaz. Se lasă 5 minute din momentul în care fierbe apa și apoi se dau deoparte.

În robotul mixerului se pune untul moale și tăiat cubulețe, se adaugă ceapa, usturoiul și piperul. Se mixează întâi o tură-două și apoi se adaugă uleiul care ajută la mixare.

Se pune și pătrunjelul și se mixează pentru a obţine o pastă fină. Se pune în borcan și se păstrează la frigider 24 de ore sau la congelator pentru mai mult timp.


Chec cu trei feluri de alune. Rețeta

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp

Parteneri