Un desert aparte: salam de biscuiţi alb cu fructe confiate

Un desert aparte: salam de biscuiţi alb cu fructe confiate
Un desert răcoros care nu necesită fierbere sau coacere, un desert potrivit zilelor fierbinți de vară este această rețetă de 6, 13, 15 salam de biscuiţi alb cu fructe confiate.

Salamul de biscuiți este un desert care făcea furori în comunism. Era simplu de preparat și, mai ales în perioada în care restricțiile alimentare erau „pe val”, ingrediente pentru această prăjitură fără coacere se găseau. Această reţetă de salam de biscuiţi alb cu fructe confiate este propunerea desertului de azi a blogerului culinar, Liana Sabău. Găsiţi explicaţiile şi pozele în paşi pe blogul ei, Pe masa din bucătărie.

Rețeta Lianei Sabău este mai specială: de obicei cunoaștem salamul de biscuiți aromat cu pudră de cacao, însă ea a decis să rafineze desertul și să îl prepare alb și delicat. Cei care ați mai preparat desertul, veți descoperi și un ingredient nou, brânza dulce, care dă și mai mult savoare preparatului.

Ingrediente pentru salam de biscuiţi alb cu fructe confiate

Pentru salamul de biscuiți: 400ml frișcă lichidă,
250g brânză dulce
100g zahăr,
250g biscuiți,
150g ciocolată,
150g fructe confiate,
1 esență de vanilie,
2 pliculețe gelatină.

Pentru decor: 50g ciocolată,
50g fructe confiate.

Mod de preparare

Se amestecă frișca bătută bine cu brânza dulce și cu zahărul până se obține o crema fină. Se rup biscuiții și ciocolata bucăți mici. Puteți folosi și ciocolată „îmbunătățită”, cu alune, nuci sau fructe. Cu atât mai delicios va fi desertul.  Apoi se adaugă în crema de brânză împreună cu fructele confiate tăiate mărunt.  Gelatina se pune la înmuiat în 100 ml de apă pentru 10 – 15 minute și se prepară conform instrucțiunilor de pe plic.

În compoziția obținută se pun esența de vanilie-o fiolă mică și gelatină topită, călduță. Se omogenizează și se toarnă totul într-o formă de cozonac tapetata cu folie de plastic. Se acoperă desertul și se dă la rece pentru trei, până la patru ore. Când este gata, se răstoarnă pe un platou salamul de biscuiți și se decorează cu ciocolată topită și cu bucăți de fructe confiate.

Sursa: https://pemasadinbucatarie.blogspot.com/2012/01/salam-de-biscuiti-alb-cu-fructe.html