Un escroc care a înșelat americani cu peste un milion de dolari a fost prins. Culmea, era viceprimar în Caraș-Severin

Un escroc care a înșelat americani cu peste un milion de dolari a fost prins. Culmea, era viceprimar în Caraș-Severin
Nouă ani a fugit de justiția din SUA, dar tot în țara tuturor posibilităților a ajuns. Își va primi pedeapsa pentru tot ce a făcut.

După ce a tras țepe în America de peste un milion de dolari, păcălind sute de cetățeni americani, viceprimarul PNL a fost extrădat.

Următoarea perioadă va fi grea pentru viceprimarul PNL, Dorin Racu. În această dimineață, anchetatorii din America au venit să-l ia și va fi dus în statul Louisiana, unde va fi judecat de autorități. Bărbatul a fugit timp de nouă ani de justiția din SUA, dar proverbul fuga e sănătoasă, lui nu i s-a potrivit deloc.

Fraudă de un milion de dolari

Viceprimarul a fost reținut de procurorii din Louisiana pentru o fraudă de un milion de dolari, acuzat că alături de alți suspecți, a păcălit sute de cetățeni prin comenzi false, în marea majoritate făcute pe Ebay.

În 2020 a devenit consilier local, apoi viceprimar

Dorin Racu a profitat de o eliberare condiționată înainte de proces, când s-a întors rapid în România și imediat și-a schimbat numele. Fără să-i pese că ar putea fi prins, el a candidat pentru o funcție publică, devenind consilier local și ulterior viceprimar în localitatea Vărădia din Caraș-Severin.

Din nefericire pentru el, tocmai atunci a atras atenția tuturor și s-a aflat că a fost dat în urmărire generală. Interpolul a luat apoi legătura cu poliția din România și viceprimarul a fost reținut la începutul lunii. Astăzi, a fost adus la Aeroportul Henri Coandă și predat procurorilor din America, țară în care va ajunge să fie judecat pentru tot ce a făcut în țara tuturor posibilităților. Potrivit oamenilor legii, Dorin Racu a fost singurul din grupul de infractori care a fost considerat fugar.

Recomandarile noastre