Un mare actor britanic laudă dieta din nazism. Oferă și secretul celor mai buni cartofi prăjiți

Un mare actor britanic laudă dieta din nazism. Oferă și secretul celor mai buni cartofi prăjiți
Sir Michael Caine, decorat cu Ordinul Imperiului Britanic, este actor, producător și autor englez. Practic nu are nevoie de nicio prezentare, e cunoscut pe întreg mapamondul.  Caine a apărut în peste 115 filme și este considerat un simbol al filmului englez. Pe numele său real Maurice Micklewhite, el și-a luat numele de ecran din filmul Revolta de pe Caine, din 1954.

În vârstă de 88 de ani, actorul, simbol al filmului britanic, povestește acum că a învățat o importantă lecție de viață de la naziști. Sir Michael Caine a dezvăluit lecțiile importante pe care le-a învățat despre nutriție după ce a fost evacuat din Londra pentru a scăpa de bombardamentele naziste din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, scrie Daily Mail.

Actorul, care în curând va fi nonagenar, și-a detaliat dieta când era tânăr într-un nou interviu, explicând: „Am fost evacuat departe de Londra și am locuit la o fermă timp de șase ani.  Mâncarea a fost minunată”. El a povestit, de asemenea, că a mâncat mult pește timp de 15 ani și că a trăi din rații de război. „A fost un stil de viață sănătos.”

Vorbind la podcastul „River Cafe Table 4” el a spus: „M-am născut în Bermondsey, care este în sudul Londrei. Amintirile mele despre mâncare sunt următoarele: tatăl meu a fost hamal la piața de pește din Billingsgate și era pasionat de jocurile de noroc, așa că nu a cumpărat niciodată friptură pentru că era prea scumpă, dar obișnuia să aducă mult pește”. Actorul a continuat: „Așa că timp de 15 ani am mâncat pește, orice fel de pește pe care ți-l poți imagina și, mai târziu, mi-am dat seama că este un lucru foarte sănătos”.

Michael Caine a învățat în timpul naziștilor să mănânce sănătos

Caine a mai spus: „Cel de-al Doilea Război Mondial a avut, de asemenea, și un efect benefic asupra sănătății mele. Nu puteai obține zahăr, nu puteai obține niciuna dintre acele băuturi pe care le ai acum cu tot acest zahăr în ele”.

Actorul s-a mutat din sudul Londrei în North Runcton, lângă King’s Lynn din Norfolk, la vârsta de șapte ani, împreună cu mama sa Ellen și cu fratele mai mic, Stanley.

Revenind la anii petrecuți în mediul rural după ce a fost evacuat din Londra, Caine a continuat: „În timpul Războiului am fost evacuat la țară, departe de smogul, care atunci în Bermondsey era groaznic pentru că toată lumea făcea foc cu cărbune. Am locuit la o fermă timp de șase ani.  Mâncarea a fost minunată.

O parte din mâncare o procuram eu pentru că puteam depăși un iepure în alergare, obișnuiam să prind un iepure cu un băț și să i-l aduc mamei să-l gătească la cină. Fazani, potârnichi și alte păsări, de asemenea, făceau parte din meniul procurat din vânătoare. Gândindu-mă la asta, din punct de vedere al sănătății, am fost foarte norocos”.

Caine și-a amintit, de asemenea, că mama lui l-a încurajat să mănânce alimente sănătoase. „Mama a insistat să mănânc terci la micul dejun timp de 15 ani”, a spus el. Am avut și legume proaspete pentru că locuiam la o fermă, așa că mergeam pe câmp și adunam ce se găsea”.

Rețeta secretă de cartofi prăjiți a lui Michael Caine

În ceea ce privește propria sa pricepere în bucătărie, vedeta  a dezvăluit că face „cei mai buni cartofi prăjiți pe care îi vei gusta vreodată. Eu sunt cel din casă responsabil pentru prânzul de duminică, fac friptură de vită, friptură de miel, de Crăciun fac curcanul. Sunt foarte bun la asta”.

Caine și-a împărtășit chiar și tehnica pentru cei mai gustiși cartofi, dezvăluind:

„Smecheria este că, atunci când se părjesc, cartofii trebuie zdrobiți puțin cu paleta, astfel încât uleiul să acționeze și la interior”.

El a spus că a trăi la o fermă pe durata războiului și a mânca alimente organice fără substanțe chimice au făcut minuni pentru sănătatea și dezvoltare lui. Vorbind la BBC Radio, în 2019,  Michael Caine a spus: „Când te gândești la cel de-al Doilea Război Mondial, din punctul meu de vedere, a existat și un aspect pozitiv pentru acea perioadă. La început, timp de șase ani, nu puteai obține decât alimente organice.  Am crescut doar cu genul ăsta de alimente. Nu aveai de unde să iei zahăr, ciocolată sau prăjituri”.

Sursa foto: Instagram