Cu o comunitate impresionantă în online, medicul are grijă ca mereu să le dea internauților cele mai bune sfaturi. Iată ce trebuie să faceți ca să țineți răceala la distanță.
Medicul susține că durata răcelii sau a gripei va fi redusă la maxim două zile dacă veți folosi vitamina C. Tot ce trebuie să faceți este ca atunci când aveți primele simptome să administrați 500 mg sau 1000 mg din trei în trei ore. E garantat că gripa și răceala vor dispărea ca prin farmec.
“La primele simptome, când simți că te ia, nu aștepta! Lovește-o!”
“N-am mai răcit, n-am mai avut gripă de 7-8 ani, de când am descoperit o rețetă relativ simplă. Când lucram în spital, răceam de 4-5 ori pe an și stăteam bolnav câte 7, 8, chiar 10 zile, așa cum îi stă bine oricui, până când am aflat că lucrurile pot sta altfel și chiar nu e nevoie să stăm bolnavi.
O răceală poate să dureze și mai puțin de o zi sau maximum două zile, dacă n-am fost atenți în prima zi. La primele simptome, când simți că te-a luat puțin răgușeala, s-a umflat puțin gâtul, începi să strănuți, când simți că te ia o stare de moleșeală, oboseală, când simți că te ia, nu aștepta! Lovește-o!
“Se poate ajunge până la 10.000 mg/zi, dacă ați întârziat puțin și v-a lovit răceala foarte tare”
Vitamina C în doză foarte mare, 500 mg sau 1000 mg din trei în trei ore. Se poate ajunge până la 3000 – 4000 sau 5000 mg pe zi, sau poate chiar până la 10.000 mg/zi, dacă ați întârziat puțin și v-a lovit răceala foarte tare. Și dacă o tolerați din punct de vedere digestiv…”, menționează doctorul Cezar.
“Vitamina C nu se ia zilnic!”
Pe de altă parte, medicul avertizează că vitamina C nu se va administra zilnic, pentru că poate efect invers și scade imunitatea. “În răceală, la primele simptome, copiii să ia 500 mg, iar adulții 1.000 mg, la 3-4 ore. Vă recomand să faceți tot posibilul să luați vitamina C de proveniență natural”, a afirmat doctorul.
Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.
Ne puteți urmări și pe Google News sau pe pagina noastră de Facebook