Un miliardar faimos, condamnat pe viață pentru crime, a dat ortu-popii. Poveste terifiantă

Un miliardar faimos, condamnat pe viață pentru crime, a dat ortu-popii. Poveste terifiantă
Miliardarul american Robert Durst, care era condamnat pe viaţă pentru uciderea prietenei sale, a murit în închisoare la vârsta de 78 de ani. Anunțul a fost făcut de avocatul său, citat de BBC.

Durst era prizonier la o închisoare din California, după ce a pledat vinovat în septembrie pentru uciderea prietenei sale Susan Berman. Conform procesului, miliardarul ar fi omorât-o pe femeie pentru a o împiedica să vorbească cu poliţia despre dispariţia soţiei sale. Poliţia crede că miliardarul a mai ucis și alte două persoane.

Susan Berman a fost împușcată în apropierea casei din Los Angeles în decembrie 2000,  când era pregătită să spună poliției cum a ajutat la acoperirea crimei comise de Durst, care își ucisese soția. Fiica unui mafiot din Las Vegas, aceasta le-a spus prietenilor că i-a dat un alibi fals miliardarului după dispariția soției sale.

Povestea lui Robert Durst, descendentul înstrăinat al unui dezvoltator imobiliar din New York, a fost prezentată pe larg de tabloidele din New York, de la dispariția soției sale. Au fost așa multe răsuciri de situație încât Hollywoodul nu a putut rezista să facă un lungmetraj despre viața sa care a dus în cele din urmă la documentar și la descoperirea de noi indicii în uciderea lui Berman.

„Cel mai rău fugar pe care l-a întâlnit vreodată lumea”

Deși se ascundea, Durst a ieșit de mai multe ori deghizat în femeie tăcută din Texas și a stat sub un nume fals într-un hotel din New Orleans cu o mască de latex, pentru o presupusă vacanță. A ieșit pe cauțiune în Texas și a fost arestat după ce a furat un sandviș cu pui în Pennsylvania, în ciuda faptului că avea 37.000 de dolari în numerar – împreună cu două arme – în mașina de închiriat. Ulterior, el a spus că este „cel mai rău fugar pe care l-a întâlnit vreodată lumea”.

Durst a scăpat de anchetatori când soția sa a dispărut. Dar problemele sale au reapărut la sfârșitul anilor 2000, când autoritățile din New York au redeschis cazul.

În octombrie, Robert Durst, care face subiectul documentarului HBO The Jinx, a fost condamnat pentru uciderea celei mai bune prietene, Susan Berman. Femeia, care avea 55 de ani, a fost găsită împuşcată în cap în casa ei din Beverly Hills. În partea finală a documentarului The Jinx, Durst este auzit murmurând în sinea lui: „Ce naiba am făcut? I-am ucis pe toţi, desigur”.

Și, practic, cu câteva ore înainte de difuzarea ultimului episod, autorităţile l-au arestat pe Durst în New Orleans pentru uciderea prietenei Berman. Juraţilor li s-a redat clipul în timpul procesului. Procurorii l-au numit pe Durst un „psihopat narcisist”.

Câte persoane a ucis miliardarul Robert Durst

Susan Berman a fost o scriitoare de romane poliţiste. Ea și-a asumat calitatea de purtător de cuvânt al lui Durst când acesta a devenit suspect de dispariţia soţiei sale. Soţia lui Durst, Kathleen McCormack, studentă la medicină, a dispărut în 1982 şi se presupune că e moartă.

Procurorii susţineau că Durst a ucis de fapt trei persoane – al treilea fiind un vecin în vârstă, Morris Black, care ar fi descoperit identitatea lui Durst în 2001, în timp ce se ascundea în Texas.  Durst a fost achitat de uciderea lui Black, susţinând cu succes că l-a ucis pe motiv de autoapărare înainte de a secţiona cadavrul.

Durst era un membru al uneia dintre cele mai bogate şi mai puternice dinastii imobiliare din New York.

Viața lui apare și în alt film, care a fost menționat în timpul procesului. Avocatul lui Durst, Dick DeGuerin, s-a opus ca juraţilor să li se arate şi momente din All the Good Things, un film din 2010, cu Ryan Gosling şi Kirsten Dunst. Filmul a fost regizat de regizorul The Jinx, Andrew Jarecki, şi descrie viaţa  și căsătoria magnatului, arătându-l ca pe un criminal.

Final de viață la spital

Robert Durst, care a avut în finalul vieții numeroase probleme medicale, era conectat la un ventilator cu luni înainte de moartea sa, a mai spus avocatul său.  Avocatul Chip Lewis a confirmat că miliardarul a murit la San Joaquin General Hospital, el fiind prizonier la Stockton, California. Lewis a mai precizat că Durst a murit din cauze naturale, el suferind de cancer la vezica urinară.

Sursa foto: Instagram