Un nou sezon „Teleşcoala”, din 8 februarie, la TVR 2. Lecții într-un decor modern

Un nou sezon „Teleşcoala”, din 8 februarie, la TVR 2. Lecții într-un decor modern
Un nou sezon „Teleşcoala” debutează din 8 februarie, la TVR 2. Lecțiile se vor desfășura într-un decor modern, pe gustul noilor generaţii de elevi.

Un nou sezon „Teleşcoala” debutează din 8 februarie, la TVR 2. Lecțiile sunt adresate elevilor aflaţi în pragul susţinerii examenelor de Evaluare națională şi Bacalaureat.

Un nou sezon „Teleşcoala”, din 8 februarie, la TVR 2. Lecții într-un decor modern

Un nou sezon „Teleşcoala”, din 8 februarie, la TVR 2, într-o sală de clasă modernă, cu tablă inteligentă, totul în tonuri calde, de portocaliu.

În decorul gândit de arhitectul Zoran Popovici, în Studioul 4 al TVR, elevii se vor simți confortabil.

Pe tabla inteligentă, oferită pentru emisiune de Colegiul Național „Grigore Moisil”, profesorii vor afișa tema cursului și vor explica rezolvările aplicațiilor.

Un nou sezon „Teleşcoala”, din 8 februarie, la TVR 2. Lecții într-un decor modern

De luni până vineri, „Teleşcoala” poate fi urmărită pe următoarele tronsoane orare:

9:00-10:00 ore de Română şi Matematică, pentru clasa a VIII-a.

Clasei a XII-a îi este rezervat intervalul orar 15:00-16:00, pentru materiile dedicate nivelului liceal (Limba şi literatura română, Matematică, Biologie, Fizică, Istorie, Geografie, Chimie, Informatică, Economie, Filosofie, Logică, Sociologie).

„Pentru a veni în ajutorul elevilor, echipa Teleșcoala depune un efort susținut și asigură 18 emisiuni pentru elevi în fiecare săptămână”, a spus Valentina Ionescu, producătoarea emisiunii.

Orar Teleșcoala

Un nou sezon „Teleşcoala”, din 8 februarie, la TVR 2

„Teleșcoala” este o emisiune produsă integral de Televiziunea Română, în colaborare cu Ministerul Educației și Cercetării care furnizează tematica, ordinea lecţiilor şi profesorii ce vor susţine cursurile.

Predarea se face după manualele aprobate de Ministerul Educației și Cercetării.

„Ministerul Educației și Cercetării și TVR oferă, și în semestrul II, elevilor aflaţi în pragul susţinerii examenelor naționale posibilitatea de a păstra contactul cu disciplinele de studiu prin intermediul emisiunii «Teleşcoala».

Programul contribuie la consolidarea cunoștințelor elevilor aflați în ani terminali și nu numai.

Chiar dacă ne întoarcem în clasă, consider foare importantă continuarea acestui program.

Venim, astfel, în sprijinul elevilor aflați în zone izolate și cu acces redus la Internet.

Dacă un singur copil, care nu are acces la Internet, poate afla de la televizor despre sintaxa frazei, metoda substituției în sisteme de ecuații.

Sau despre epitet, enumeraţie, cum să redactezi corect o scrisoare, un jurnal. Consider că am făcut un pas important pentru pregătirea lui.

Acest program este bazat în întregime pe voluntariat, atât din partea profesorilor, cât și din partea specialiștilor din TVR.

Le mulțumesc, astfel, că împreună reușim să oferim și pe această cale acces la educație”, a spus secretarul de stat Sorin Ion, coordonator „Teleșcoala”.

Cursurile vor putea fi urmărite atât la televizor, cât şi online pe canalul de Youtube al TVR, pe pagina de Facebook a emisiunii şi pe site-ul www.tvr.ro.

„Lecțiile Teleșcoala sunt ca niște ore de pregătire gratuită, dinamice, la îndemana oricui.

Eu mi-am propus ca prin scurtele mele intervenții la începutul și sfârșitul lecțiilor să vin cu informații utile.

Să le stârnesc elevilor curiozitatea pentru temele studiate”, a spus Andreea Seba, prezentatoarea emisiunii.

Andreea Seba, prezentatoarea emisiunii ”Teleșcoala”

Un nou sezon „Teleşcoala”, din 8 februarie, la TVR 2

„Teleşcoala” a venit şi în întâmpinarea elevilor care studiază în limbile minorităților naționale, incluzând în grila de programe a postului TVR 3.

În cea a studiourilor teritoriale din Târgu-Mureş şi Cluj, sunt lecţii şi în limba maghiară, conform programelor școlare.

În plus, emisiunile au fost adaptate pentru a răspunde şi nevoilor persoanelor cu deficienţe de auz.

Programul Teleşcoala oferă și în prezent elevilor ocazia de a păstra contactul cu disciplinele de studiu atât prin intermediul lecţiilor televizate.

Programul Teleşcoala a adus un public tânăr nou la postul public de televiziune. În felul acesta, educaţia este pe primele locuri în cadrul materialelor vizionate pe platforma TVR.


Horoscop Minerva – 4 februarie. Posibile incendii, posibile inundații, posibile răzmerițe

Strănepotul neștiut al Reginei Elisabeta II. De ce e fenomenal