Un politician și o refugiată din Ucraina s-au căsătorit. Bărbatul i-a oferit, inițial, un loc unde să doarmă. Lumea se întreabă acum dacă a fost dragoste sau nevoie

Un politician și o refugiată din Ucraina s-au căsătorit. Bărbatul i-a oferit, inițial, un loc unde să doarmă. Lumea se întreabă acum dacă a fost dragoste sau nevoie
Dragostea nu are frontiere. O dovedește încă o dată și secretarul de presă al președintelui Cehiei, care s-a îndrăgostit nebunește de refugiata ucraineană pe care a găzduit-o.

Secretarul de presă al președinției din Cehia s-a căsătorit cu o refugiată din Ucraina. Cum a început povestea de dragoste

Pe 4 noiembrie, Jiří Ovčáček, 43 de ani, secretarul de presă al președintelui ceh Milos Zeman, s-a căsătorit cu femeia pe care a găzduit-o ​​ca refugiată împreună cu fiul ei, a relalat publicația Blesk. În ciuda războiului din Ucraina și a tuturor greutăților pe care le-a întâmpinat, femeia e pregătită să își ia viața de la capăt: nu a refuzat cercerea în căsătorie.

Soția lui Jiří Ovčáček este originară din Ucraina și s-au cunoscut în primăvară, când el i-a oferit găzduire, ca parte a ajutorului pentru refugiați. Aceasta are un fiu de vârstă preșcolară, așa că secretarul de presă al președintelui Cehiei este acum tată vitreg.

Căsătoria avut loc într-un cerc restrâns, cei doi fiind înconjurați doar de cei mai apropiați prieteni.  Cuplul s-a cunoscut în primăvară, când bărbatul s-a oferit s-o găzduiască pe femeie și pe fiul ei de vârstă preșcolară în cadrul programului de ajutor pentru refugiații din Ucraina. Ovčáček este purtătorul de cuvânt al lui Milos Zeman din 2013. Președintele Cehiei a știut de planurile de nuntă, dar nu a putut participa la eveniment.
Jiří Ovčáček, în vârstă de 43 de ani, își petrece luna de miere în Republica Cehă cu noua sa soție.

Nu se știe nimic despre tatăl băiatului, despre care se speculează că a rămas în Ucraina pentru a lupta. De asemenea, există guri rele care susțin că ucraineanca nu mai are niciun control asupra vieții sale.

A criticat Uniunea Europeană

Purtătorul de cuvânt al președintelui Cehiei, Jiri Ovcacek, a fost de mai multe ori în atenția opiniei publice pentru declarații neinspirate. Ultima dată, în luna septembrie 2022, când a făcut o comparație între Uniunea Europeană și Al Treilea Reich- Germania condusă de Adolf Hitler, potrivit Agerpres.

Ovcacek a judecat reglementările europene, precizând cazul unei băuturi alcoolice din cartofi, produsă în Cehia, care nu poate fi numită “rom”, deoarece UE precizează că romul este făcut din trestie de zahăr. Citând pe Facebook un articol de pe un site web ceh pe această temă, purtătorul de cuvânt al preşedintelui Milos Zeman a adăugat comentariul: „Imperiul a decis că în protectorat nu se va mai putea bea tuzemak”.

Pentru cehi, termenul „imperiu” se referă de multe ori la Reich-ul nazist, care a numit Cehia „protectorat” în timpul celui de-al doilea război mondial.

Rugat să explice, Ovcacek a declarat că exprimarea sa este justificată deoarece „arată insensibilitatea absolută a Comisiei Europene”.

Jiri Ovcacek a mai provocat controverse la Praga şi în trecut, prin ieşiri împotriva premierului Bohuslav Sobotka, a unor miniştri şi a presei.