Un român conduce Intergrupul pentru Lupta împotriva Cancerului din Parlamentul European

Un român conduce Intergrupul pentru Lupta împotriva Cancerului din Parlamentul European
Europarlamentarul PNL  Cristian Bușoi a fost ales primul președinte al Intergrupului pentru Lupta împotriva Cancerului din Parlamentul European, singura structură care se ocupă exclusiv de combaterea acestei maladii grave.

Acest grup a fost creat la inițiativa Coaliției Europene a Pacienților cu Cancer (ECPC) – cea mai mare asociație care reunește sub umbrela sa pacienții cu cancer din Europa – și este format din eurodeputați ai tuturor familiilor politice.

”Cancerul nu poate fi învins în mod individual. Odată cu înființarea acestui intergrup avem șansa ca părțile interesate de la toate nivelurile de influență și cu diverse experiențe și fonduri să colaboreze în beneficiul tuturor cetățenilor europeni. Iar Planul european de luptă împotriva cancerului este un act de unitate europeană”, a declarat liberalul.

Intergrupul pentru Lupta împotriva Cancerului va servi drept forum între eurodeputați, pacienții bolnavi de cancer, supraviețuitorii și cei care au grijă de ei, medicii și cercetătorii, cei responsabili de elaborarea politicilor de Sănătate, liderii din industria Sănătății, societatea civilă, în general, guvernele și cu instituțiile naționale.

Evenimentul (virtual) de inaugurare a Intergrupului pentru Lupta împotriva Cancerului va avea loc miercuri, 1 iulie. Participă comisarul european pentru Sănătate, Stella Kyriakides, și președintele Comitetului pentru misiunea împotriva cancerului, prof. Walter Ricciardi.


Divorțul anului în showbiz. Un sfert de veac le-a fost bine, acum soția are lozul câștigător

Test pentru COVID instant, numai 2 euro. Când intră în producție


Bușoi a explicat și modul de funcționare al structurii nou-înființate. ”Acest intergrup va acționa ca un canal de comunicare bidirecțional. Vom organiza audieri și dezbateri, misiuni de informare pe teme importante, cum ar fi: prevenirea, accesul la tratament, lipsa de medicamente, cercetări ale influenței cancerului asupra calității vieții, inovația în îngrijirea pacienților cu cancer și rata de supraviețuire.

Vom informa direcția strategică a Parlamentului European privind lupta împotriva cancerului și vom ghida activitatea eurodeputaților în cadrul misiunii împotriva cancerului și în cadrul Planului european de luptă împotriva  cancerului, bazat pe soluții non-partizane și pe dovezi concrete”, a declarat Cristian Bușoi.

Cancerul rămâne una dintre principalele provocări cu care se confruntă medicina și societatea actuală. Din acest motiv Comisia Europeană a selectat cancerul drept una dintre cele cinci noi misiuni pentru cercetare și inovare în UE.

”Scopul misiunii împotriva cancerului este să crească rata de supraviețuire la 75% până în 2030, față de la 47% cât este în prezent, prin acordarea unei atenții sporite prevenirii, tratamentului, îngrijirii bolnavilor de cancer și a supraviețuitorilor și reducerii inegalităților existente. Împreună cu misiunea împotriva cancerului.

Planul european de luptă împotriva cancerului – care urmează să fie publicat până la sfârșitul anului 2020 – se va concentra pe prevenirea, diagnosticarea, tratamentul și calitatea vieții pacienților și a supraviețuitorilor”, a mai arătat europarlamentarul.

Sursa foto: facebook / Cristian Bușoi