Un singur artist sare în sprijinul lui Kanye West care se scufundă. De joi acesta nu mai e miliardar

Un singur artist sare în sprijinul lui Kanye West care se scufundă. De joi acesta nu mai e miliardar
Kanye West nu o duce prea bine. După  ce Adidas și Gap au reziliat contractele cu el, artistului i-a scăzut așa de mult cota de piață, încât, scrie presa străină, și-a pierdut statutul de miliardar. Dar asta nu e tot. El e evitat și pus pe lista neagră de toată lumea.

Kanye West traversează un episod psihotic dintre cele mai grave, care pare a se fi declanșat odată cu separarea de fosta sa soție și care, zilele acestea atins cote alarmante. Un punct sensibil s-a întâmplat la Săptămâna Modei de la Paris. Acolo artistul a apărut vânat pe față și cu buza spartă. Iar după aceea, la propria prezentare de modă, a îmbrăcat o haină, creație proprie, cu un mesaj ofensator.

A urmat declarații o serie de declarații antisemite, față de care întreg internetul, de la vedete la urmăritori, a luat foc. S-a comportat urat cu prieteni de-ai săi și cu iubitele acestora. Astfel că mulți dintre ei s-au delimitat de legătura pe care au avut-o ani de zile cu artistul. Bunul său prieten, Justin Bieber a declarat că nu mai poate avea nicio relație cu bărbatul care i-a jignit soția. Iar alții au reacționat la fel.

În prezent, Kanye West, a rămas fără contractele cu Adidas și Gap, Balenciaga s-a delimitat de relația cu el și a șters de pe toate conturile imaginile din ultima prezentare de modă. Celebra revistă Vogue a reacționat împotriva lui, iar de aici, pe direcție inversă, jignirile s-au ținut lanț. Inclusiv celebrul muzeu de ceară Madame Tussauds i-a retras statuia din expoziție.

Nick Cave sare în apărarea artistului

Părăsit de toată lumea, datorită comportamentului său  vulgar și nepotrivit, Kanye West s-a trezit totuși că are un apărător. Singura vedetă care sare în apărarea rapperului, în timp ce toți ceilalți îi acuză comportamentul vulgar, e artistul australian Nick Cave. În vârstă de 65 de ani, acesta a declarat, joi, că repetatele insulte antisemite ale lui Kanye West sunt „ruşinoase”, dar a ținut să le reamintească oamenilor că muzica sa este dincolo de „cele mai rele trăsături ale caracterului său”.

„Este o alegere personală dacă să asculţi sau nu pe cineva cu opinii îndoielnice, a declarat Nick Cave în timpul unei sesiuni de întrebări şi răspunsuri la Festivalul de Literatură de la Southbank Centre, Londra, cu ocazia lansării cărţii sale. În prezent, Kanye West face remarci antisemite. Pentru mine, el este cel mai mare artist al generaţiei noastre. Ador muzica lui. (…) Dar afişarea opiniilor sale antisemite este ruşinoasă şi profund dezamăgitoare. Pentru o vreme ar putea fi dificil de ascultat una dintre înregistrările lui. Dar, într-un fel, preţuiesc mai mult ceea ce produce decât ideile şi caracterul său”.

Kanye West se îndreaptă spre sapa de lemn

Kanye West a declarat, tot joi, că a pierdut două miliarde de dolari într-o singură zi în urma deciziei unor companii precum Adidas şi Gap de rezilia contractele pe care le aveau cu el. După rezilierea cu Adidas, Kanye West a decis să țintească o colaborare cu Skechers, unde a apărut neinvitat și neanunțat. Și de unde a fost escortat afară, de paznici, după ce a început să filmeze, după cum a transmis compania într-o declarație post incident.

„Skechers nu ia în considerare și nu are nicio intenție de a lucra cu West, a scris compania. Condamnăm recentele sale remarci divizatoare și nu tolerăm antisemitismul sau orice altă formă de discurs de ură”. Nu este clar dacă Ye știa că directorul general și fondator al Skechers este Robert Greenberg, un important om de afaceri evreu.

Acest lucru vine după ce diverse alte branduri au tăiat legăturile cu artistul problematic. Inclusiv Balenciaga, Gap, TJ Maxx, Foot Locker și, cel mai recent, Peloton. Brandul de ciclism a anunțat că va înceta să mai folosească melodiile pe viitor, deși i-au folosit piesele pentru 1800 de cursuri deja. Mai nou, algoritmul platformei va înceta să mai sugereze aceste cursuri utilizatorilor platformei.

Sursa foto: Instagram