Simona Ionescu / Redactor Șef

Un soldat rus și-a predat tancul în schimbul unei sume uriașe

Un soldat rus și-a predat tancul în schimbul unei sume uriașe
După o lună de război, situația din Ucraina e din ce în ce mai grea. În timp ce ucrainienii cad secerați, rușii încep să cedeze.

Armata lui Vladimir Putin trece prin momente cumplite în Ucraina. Soldații nu au ce mânca și au început să se predea autorităților ucrainiene.

Un soldat rus și-a predat tancul în schimbul unei sume uriașe

Potrivit unor surse ucrainiene, citate de Sky News, un militar rus n-a mai putut rezista condițiilor grele din război și s-a predat. Se pare că acesta va primi o recompensă de 10.000 de dolari. Informația a fost oferită de un consilier de la Ministerul de Interne din Ucraina. Într-o postare intitulată „Rușii se predau!”, acesta a spus că a avut de gând să facă publică înregistrarea video, însă „forțele speciale mi-au cerut să nu o fac”.

Consilierul a menționat că în urmă cu câteva zile, ucrainienii au primit un apel de la un bărbat căruia i-au spus Misha, acesta fiind un termen utilizat pentru soldații ruși. Bărbatul a spus că acesta ar fi folosit unul dintre telefoanele cu numere ucrainiene și a fost învățat de forțele de aici cum să se predea.

„Mișa a spus că nu prea mai existau alimente, că managementul militar este haotic, practic absent”

„A tras în sus. Din dronă s-au asigurat că era el și că nu era o ambuscadă. După aceea, forțele speciale l-au reținut. S-a dovedit că era singurul rămas din echipajul tancului, ceilalți au fugit acasă. El nu vedea rostul războiului. Nu s-a putut întoarce acasă, deoarece comandantul a spus că trage…

Mișa a spus că nu prea mai existau alimente, că managementul militar este haotic, practic absent. Demoralizarea este colosală”, a afirmat consilierul ucrainean. De asemenea, acesta a mai spus că „până la sfârșitul războiului, va trăi în condiții confortabile, cu televizor, telefon, bucătărie și duș”. Până în acest moment, ceea ce a spus consilierul ucrainean nu a putut să fie verificat din alte surse.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre