Un sunet ciudat, ca o explozie devastatoare sau un cutremur, i-a speriat pe americani. Autoritățile păstrează misterul

Un sunet ciudat, ca o explozie devastatoare sau un cutremur, i-a speriat pe americani. Autoritățile păstrează misterul
Potrivit informațiilor oferite de The Independent, duminică după amiază, o explozie misterioasă i-a speriat îngrozitor pe locuitorii din jurul Washington DC.

Internauții de pe Twitter au spus că zgomotul foarte puternic a fost auzit până în nordul Virginiei și Annapolis, Maryland, în jurul orei locale 15.15 (22.15 ora României).

„Oamenii din toată zona DC raportează că au auzit o explozie puternică care a zguduit unele case”, a postat jurnalista Oliya Scootercaster. Despre această explozie care a fost percepută de americani ca un cutremur sau un bum sonic, autoritățile nu au dat nici un fel de detalii.

„Vorbeam pe FaceTime cu familia din MD. Au întrerupt apelul din cauza unei explozii care se pare că a fost auzită în Virginia de Nord, DC și Annapolis. Ciudat că nimeni nu pare să știe ce a provocat-o”, a scris și Thomas O’Brien.

Să fi fost un exercițiu a Gărzii Naționale Aeriană din DC?

Pe de altă parte însă, o persoană a afirmat că această explozie ar fi avut legătură cu un exercițiu de apărare aeriană a celor de la Garda Națională Aeriană din DC. „Garda Națională Aeriană din DC a efectuat exerciții de apărare aeriană deasupra Golfului Chesapeake și a fost autorizată să treacă la supersonic în timpul unui exercițiu de alertă”, a anunțat comentatorul.

Exercițiu de apărarea aeriană

Pentru a înțelege cât mai repede ce s-a întâmplat, poliția din Washington DC Metro a trimis reprezentanți ai The Independent la Departamentul american al Apărării pentru informații suplimentare. „Nu există nicio amenințare în acest moment”, a transmis pe contul de Twitter Serviciul de securitate internă şi urgenţe din Washington D.C..

Bubuitura a fost cauzată de un zbor autorizat al Departamentului Apărării

Mai târziu, Biroul de gestionare a situațiilor de urgență al orașului Annapolis a lămurit într-un fel problema. A fost raportat că bubuitura a fost cauzată de un zbor autorizat al Departamentului Apărării. „Boom-ul puternic care s-a auzit în zona DMV a fost cauzat de un zbor autorizat al DOD. Acest zbor a provocat un boom sonic. Acestea sunt toate informațiile disponibile în acest moment”, au declarat reprezentanții instituției.

Precizare: Informațiile din prezentul articol sunt de interes public și sunt obținute din surse publice. Legea 190 din 2018, la articolul 7, menţionează că activitatea jurnalistică este exonerată de la unele prevederi ale Regulamentului GDPR, dacă se păstrează un echilibru între libertatea de exprimare şi protecţia datelor cu caracter personal.

Recomandarile noastre