Una dintre marile actrițe ale României a plecat pe drumul fără întoarcere. Anunțul trist a fost făcut de UNITER

Una dintre marile actrițe ale României a plecat pe drumul fără întoarcere. Anunțul trist a fost făcut de UNITER
Marți, 6 septembrie 2022, este o altă zi tristă pentru români. Am pierdut încă o mare valoare.

Avea 83 de ani, iar o boală cruntă pe care s-a încăpățânat să o învingă, și-a făcut de cap. Marea actriță a plecat la Ceruri.

Una dintre marile actrițe ale României a plecat pe drumul fără întoarcere. Anunțul trist a fost făcut de UNITER

Valeria Seciu, soția regretatului actor Octavian Cotescu va fi de acum încolo cu bărbatul pe care l-a iubit enorm. Anunțul a fost făcut de UNITER, care a precizat că va reveni cu detalii importante despre înmormântare. ”Valeria Seciu (2 august 1939 – 6 septembrie 2022) Am aflat cu tristețe că în dimineața zilei de 6 septembrie ne-a părăsit extraordinara actriță de teatru, film, radio și televiziune, VALERIA SECIU.

Vom reveni mâine cu detalii despre înmormântare. Dumnezeu să o ierte și să o odihnească”, este mesajul transmis de UNITER, pe contul de Facebook. Potrivit informațiilor oferite de Adevărul, aceasta a fost răpusă de o maladie cumplită pe care de ani buni încerca să o țină în frâu.

Valeria a fost studenta lui Octavian Cotescu

Excepțional pedagog, profesor universitar și rectorul IATC, Octavian Cotescu a cunoscut-o pe Valeria Seciu în perioada anilor ʼ60 și a fost fermecat de șarmul, sensibilitatea și profunzimea tinerei. În acea perioadă era asistent la IATC, iar Valeria îi devenise studentă, între cei doi fiind o diferență de vârstă de opt ani.

Cei doi și-au unit destinele în 1964, iar patru ani mai târziu a venit pe lume rodul dragostei, Alexandru. După ce Octavian Cotescu a trecut la cele veșnice, tânărul a hotărât să lase viața în mâna Domnului și a ajuns călugăr la Muntele Athos, cunoscut sub numele de părintele Daniil.

„Undeva, înăuntrul meu, s-a petrecut o schimbare care nu a fost spectaculoasă”

”Sunt oameni care caută foarte mult, oameni care caută puţin, oameni pe care îi aduce Dumnezeu, oameni pe care îi aduce Maica Domnului direct, fără tulburări, fără îndoieli. Şi eu cam aşa am păţit. Pe mine m-a adus fără să caut prea mult. Undeva, înăuntrul meu, s-a petrecut o schimbare care nu a fost spectaculoasă, însă, fără să îmi dau seama, m-a dus aici”, a pus Alexandru Cotescu la un moment dat pentru emisiunea ”România, te iubesc”, difuzată pe Protv.

Ultimul film în care a fost văzută este „Roxanne”

Valeria Seciu a avut o carieră de aproape jumătate de secol, în care a jucat roluri memorabile, iar ultima apariție pe ecrane a fost în filmul „Roxanne”. Ulterior, s-a retras din viața publică complet. Puțini sunt cei care știu că după Revoluție, Valeria Seciu a fondat Teatrul Levant, una dintre primele trupe independente de teatru din țară.

Sursă foto: viva