Unde puteți urmări serialul Forsyte Saga, în fiecare duminică

Unde puteți urmări serialul Forsyte Saga, în fiecare duminică
Un remake al seriei cu același nume din anul 1967, mini-seria Forsyte Saga (2002) va avea premiera duminică, 9 mai, de la ora 20.00.

Miniseria Forsyte Saga urmărește povestea unei familii de clasă mijlocie superioară din era Victoriană. Cele două personaje principale, Soames Forsyte (Damian Lewis) și vărul său Jolyon Forsyte (Rupert Graves), își trăiesc viețile cât se poate de diferit. Astfel, dacă Soames este o persoană respectabilă, care se ghidează după reguli și este complet îndrăgostit de Irene (Gina McKee), Jolyon este un artist cu spirit liber care își părăsește soția pentru a trăi alături de dădacă.

Viețile lor și cele ale urmașilor familiei se vor întretăia pe parcursul a trei decenii, iar bucuriile, dar și dramele acestora sunt prezentate emoționant în această ecranizare a celebrelor romane ale scriitorului britanic John Galsworthy, distins cu Premiul Nobel pentru Literatură în anul 1932, „pentru distinsa artă a narațiunii care ia forma superioară în The Forsyte Saga”.

Serialul va fi difuzat de Happy Channel, în fiecare duminică începând cu ora 20,00, începând cu data de 9 mai.

Cine a fost John Galsworthy, autorul poveștii pe care se bazează miniseria Forsyte Saga

John Galsworthy s-a născut la 14 august 1867 la Kingston Hill (comitatul Surrey), într-o familie de juriști a căror bunăstare a prosperat sub domnia reginei Victoria. Împreună cu frații și surorile lui, el a crescut în case splendide, pe care tatăl său le construia în apropierea Londrei. După studii întreprinse la Harrow și apoi la Oxford, el a intrat în barou, dar curând va părăsi această profesie.

O idilă nefericită îl deprimă atât de mult, încât tatăl lui îl trimite într-o călătorie pe mările sudului, iar în timpul acestei călătorii își descoperă pasiunea pentru scris.

„Mi-ar plăcea să fiu dotat pentru scris”, mărturisește el într-o scrisoare adresată unui prieten. „Cred într-adevăr că este mijlocul cel mai agreabil de a câștiga bani, dar important pentru mine nu este atât faptul de a scrie, cât ideile exprimate. Presupun că arta de a scrie poate fi cultivată, dar că nu e imposibil să cultivi claritatea profunzimilor, nici plantele rare”.

La scurt timp după e a revenit în țară devine iubitul Adei Cooper, seducătoarea soție a vărului său, maiorul Athur Galsworthy. A trebuit să aștepte zece ani până ce vărul său va consimți să divorțeze, apoi moartea tatălui său, în 1905, pentru a regla printr-o căsătorie această situație. Primele tentative literare datează din această perioadă a vieții sale.

Sursa foto: Happy Channel

Costi Ioniță a dat lovitura pe piața muzicală americană. Nu cu o manea!

Recomandarile noastre