Unde se filmează Moromeții 3. Ce spune producătorul Tudor Giurgiu despre propunerea regizorului Stere Gulea

Unde se filmează Moromeții 3. Ce spune producătorul Tudor Giurgiu despre propunerea regizorului Stere Gulea
Marele anunț așteptat de cinefili a fost făcut, în sfârșit. Libra Films începe filmările pentru continuarea poveștii familiei Moromete. La 35 de ani de la lansarea primului  film, a început lucrul la Moromeții 3.

Saga Moromeții 3 revine pe ecran în viziunea aceluiași regizor genial, Stere Gulea. De asemenea, directorul de imagine al filmului este și de această dată Vivi Drăgan Vasile.

„Mă bucur că Moromeții merg mai departe și sunt incitat de propunerea regizorului Stere Gulea, care se concentrează pe zbuciumul moral și social provocat de nașterea celui mai important roman postbelic din literatura română. Va fi, fără îndoială, un film esențial pentru înțelegerea anilor ‘50, în contextul în care vom vedea dilemele și conflictul unui intelectual cu tentația compromisului de orice fel. Sper să fie un succes cel puțin la fel de important precum filmul lansat în 2018”, a declarat producătorul Tudor Giurgiu, conform Adevărul.ro

Unde se filmează Moromeții 3

Filmările la Moromeții 3 vor avea loc la Talpa, județul Teleorman. Localitatea se află la 45 de kilometri de Siliștea-Gumești, satul natal al scriitorului Marin Preda. Casa Moromeților, din satul Talpa, este aceeași în care au avut loc filmările din vara anului 1985, dar și cele din 2017, când a fost realizată continuarea primului film, Moromeții 2. Echipa de producție care practic a reconstruit casa după schițele și imaginile celei vechi, refăcute de scenograful Cristian Niculescu.

Ce se întâmplă în Moromeții 3

Dacă primul film a fost o adaptare destul de fidelă a romanului lui Marin Preda, continuarea, Moromeții 2, s-a inspirat din al doilea volum, din  Viața ca o pradă și din publicistica autorului.

Cea de-a treia parte, cea la care se va filma pe parcursul acestui an, urmărește povestea lui Niculae, fiul cel mic al lui Moromete. Spectatorii vor fi transpuși în anii ’50. Nicolae Moromete este un tânăr scriitor apreciat care își trăiește viața și poveștile complicate de amor într-o atmosferă încărcată de regulile ideologice ale partidului comunist. El trebuie să decidă dacă va deveni parte din sistem și va fi răsplătit sau dacă nu, caz în care își riscă libertatea, și alte consecințe.

„Parcursul de la partea a doua la povestea finală pe care o filmăm acum a fost unul mult mai direct. Datorez acest lucru îndeosebi surprizei pe care am avut-o în ceea ce privește entuziasmul și interesul pe care le-am stârnit în 2018 cu Moromeții 2. Pentru mine a fost o confirmare că publicul iubește această lume și această familie, așadar, mi-am dorit să închei saga Moromeților, mai ales pentru că noi nu avem așa ceva în cinematografia română. Scenariul este original, nu se bazează pe un roman anume, ci pe lucruri adunate de mine din jurnalul lui Marin Preda și multe alte însemnări descoperite de-a lungul timpului”, a spus regizorul Stere Gulea.

Când apare filmul

Distribuția rămâne una de excepție, reunind câțiva dintre cei mai apreciați și iubiți actori români, alături de tinere talente. În rolurile principale îi vom vedea pe Alex Călin (Niculae Moromete), Horațiu Mălaele (Ilie Moromete), Mara Bugarin, Olimpia Melinte, Iulian Postelnicu, Răzvan Vasilescu, Dana Dogaru, Oana Pellea, Toma Cuzin, Laurențiu Bănescu, Conrad Mericoffer, Dorina Chiriac, Ana Ciontea, Cătălin Herlo, Aida Economu.

Filmul va avea premiera în cinematografele din România în toamna anului 2024, fiind distribuit de Transilvania Film.

Sursa foto: Instagram

Recomandarile noastre