Ungaria devine principalul aliat al Rusiei. Mesajul lui Viktor Orban cutremură Europa

Ungaria devine principalul aliat al Rusiei. Mesajul lui Viktor Orban cutremură Europa
Ungaria a dovedit că este aproape de țara lui Vladimir Putin și ia decizii în favoarea regimului de la Kremlin.

Cum a reacționat prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban când șeful NATO, Jens Stoltenberg, a spus că locul Ucrainei este în NATO.

Potrivit informațiilor, Jens Stoltenberg, șeful NATO, a vorbit despre faptul că toți aliații sunt de acord că nu va mai fi mult și Ucraina va deveni parte a Alinței.

Imediat, Victor Orban a dat un mesaj pe contul de Twitter, care spune multe. „Ce?!”, a exclamat premierul ungar, care a negat afirmația șefului NATO, conform căreia „toți aliații sunt de acord cu aderarea Ucrainei la un moment dat”. Stoltenberg susține însă că subiectul va fi prioritar pe ordinea de zi de la summitul din iulie, de la Vilnius.

Orban îi face vizite dese lui Vladimir Putin

Guvernul Ungariei este aproape de Vladimir Putin, iar Orban merge frecvent la Moscova pentru a purta discuții cu Lavror și alți oficiali ruși.

Jens Soltenberg, șeful NATO

La rândul său, Ucraina a făcut tot mai multe solicitări pentru a adera cât mai rapid la Alianța Nord-Atlantică. Printre altele, guvernul ucrainean susține că odată cu războiul cu rușii, armata este foarte bine pregătită și poate să ajute la efortul de securitate comună al NATO.

Aderarea Ucrainei la NATO este „un pericol grav și semnificativ”

Rușilor nu le-a convenit de vizita lui Jens Soltenberg în Ucraina, iar purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, susține că aderarea Ucrainei la NATO „ar reprezenta un pericol grav și semnificativ pentru țara noastră, pentru securitatea țării noastre”.

La rândul său, Stoltenberg spune că viitorul Ucrainei se află doar în NATO. „Permiteți-mi să fiu clar: locul de drept al Ucrainei este în familia euro-atlantică. Locul de drept al Ucrainei este în NATO. Și, în timp, sprijinul nostru vă va ajuta să faceți acest lucru posibil”, a declarat secretarul general al NATO.

Recomandarile noastre