Aveți unghiile semi-transparente, de culoare roz deschis? Dacă răspunsul este negativ, iată ce probleme puteți avea.

Unghiile vă spun imediat ce probleme de sănătate aveți

Încă din vremea lui Hippocrate unghiile au fost considerate indicatori ai stării generale de sănătate. În ultima perioadă, unghiile dumneavoastră nu mai sunt ce au fost odată, mai mult au început să prindă o culoare roșiatică? Ceva nu este în regulă. Ar fi indicat să faceți urgent un control medical pentru că e posibil să aveți probleme cu inima. De asemenea, nuanța roșiatică e un semn de lupus, care este o boală autoimună periculoasă.

Unghiile de culoare galbenă sunt un semn de diabet

De asemenea, dacă unghiile au culoarea roșu închis, mergeți de urgență la specialit, întrucât poate indica o creștere anormală a celulelor roșii.

Dacă, în schimb, unghiile dumneavoastră au început să se îngălbenească, e un semn că aveți diabet, afecțiuni respiratorii. Sau, spun oamenii de știință, e posibil chiar să fie vorba de un dezechilibru al proteinelor.

Albirea unghiilor indică anemia sau ciroza

Un avertisment important că ați putea fi anemici sau ați putea avea probleme vasculare sau ale sângelui este momentul în care unghiile dumneavoastră se albesc. Atenție! Asociate cu albirea unghiilor sunt și afecțiunile renale grave sau ciroza. În momentul în care observați că unghiile au căpătat o nuanță verzuie, specialiștii spun că e posibil să aveți diverse infecții bacteriene.

Pe de altă parte, culoarea albăstruie este un semn că plămânii nu se mai oxigenează cum trebuie și trebuie să luați măsuri urgente. Nu în ultimul rând, dungile maronii verticale apărute pe unghii pot vorbi despre apariția cancerului sau a tulburărilor hormonale.

Sursă foto: tonica

 

 

Distribuie știrea: Facebook | Twitter | WhatsApp