Vacanță în Turcia? Acestea sunt lucrurile pe care NU aveți voie să le faceți niciodată

Vacanță în Turcia? Acestea sunt lucrurile pe care NU aveți voie să le faceți niciodată
Majoritatea românilor își doresc să ajungă în Turcia, pentru un sejur de neuitat. Dar cine pășește în aceste locuri, trebuie să țină cont de anumite reguli.

Orice turist care ajunge în frumoasa Turcia trebuie să țină cont de reguli care țin de tradițiile locale. Iată la ce trebuie să fiți foarte atenți.

Vacanță în Turcia? Acestea sunt lucrurile pe care nu aveți voie să le faceți niciodată

Dacă ați ajuns în Turcia și vreți să vă bucurați de momente de neuitat, atunci trebuie să evitați să purtați încălțăminte în lăcașurile de cult și, dacă prindeți Ramadamul, să respectați această sărbătoare așa cum scrie la carte. Doamnele și domnișoarele nu au voie să poarte haine care le lasă corpul la vedere, iar domnii nu trebuie să consume mult alcool.

Când participați la o întâlnire de afaceri, e obligatoriu să salutați pe toți cei prezenți, chiar și pe copii, dar mâna o dați la început cu cei mai în vârstă. De asemenea, trebuie să salutați și la plecare. Sub nici o formă nu puneți mâna în șold când vorbiți cu cineva și scoateți mâna din buzunare.

Nu folosiți niciodată semnul OK

Dacă în România semnul OK are o anumită însemnătate, rețineți că în Turcia face referire la homosexualitate.

Fiți punctuali când vă dați o întâlnire cu un turc, iar dacă ați întârziat, atunci trebuie să aveți un motiv foarte bine întemeiat. În Turcia se mănâncă mult, așa că nu trebuie să vă mire dacă gazdele se vor uita urât în cazul în care veți lăsa mâncare în farfurie.

Iar dacă vreți să invitați pe cineva la masă, trebuie să știți că dumneavoastră sunteți obligați să plătiți nota de plată. Nu intrați niciodată în casa cuiva fără să duceți un cadou, iar cele mai indicate lucruri care pot fi oferite sunt florile, bomboane, ciocolată sau o sticlă cu vin.

De asemenea, nu uitați că atunci când intrați în casa unui turc, trebuie să vă descălțați, altfel gazda se va simți jignită. Pentru că străinii sunt păcăliți de șoferii de taxi turci, se recomandă să alegeți doar o mașină care are logo. În Turcia femeilor li se recomandă să-și acopere capul, iar înainte de a ajunge în acest loc mirific e bine să știți câteva cuvinte cu care să vă înțelegeți cu localnicii.

Sursă foto: descopera