Valentine’s Day. Ce facilități oferă Brașovul în februarie

Valentine’s Day. Ce facilități oferă Brașovul în februarie
Valentine’s Day este despre persoanele iubite de lângă noi. Pentru a celebra momentul, Muzeul de Etnografie Brașov invită cuplurile să viziteze muzeul gratuit.

Valentine’s Day este aproape aici și totul se umple de inimioare, dovezi de iubire și voie bună. Dacă nu știți ce să faceți în această perioadă pentru a sărbători cum se cuvine, o mini vacanță la Brașov poate fi o idee bună. Asta dacă nu care cumva locuiți deja acolo. 

Orașul are multe atracții de oferit. În afară de atracțiile turistice deja cunoscute, cum ar fi Biserica Neagră, îndrăgostiții pot alege să se distreze și în Poiana Brașov. Acolo zăpada este numai bună de profitat de ea. Doritorii pot opta totuși și pentru câteva ore liniștite.În acestea  pot vizita Muzeul de Etnografie, care oferă acces gratuit întreaga lună. 

Puteți vizita muzeul gratis de Valentine’s Day. Ce cuprinde expoziția

Valentine’s Day

În luna februarie se înfiripează poveștile de iubire ale primăverii.În ton cu sărbătoarea, Muzeul de Etnografie Brașov invită, duminică, 14 februarie 2021, de Ziua Sfântului Valentin, cuplurile de îndrăgostiți să viziteze gratuit expoziția permanentă. Poate fi vizitată și expoziția temporară „Luxul necesar. Accesorii și podoabe de mireasă”, situată la mansarda Muzeului Civilizației Urbane a Brașovului din Piața Sfatului nr. 15.

Expoziția cuprinde costume de mireasă româneşti, săseşti, ceangăieşti din toate aceste zone etnografice. Dar și o construcție vestimentară compusă dintr-o multitudine de accesorii simbolice care transmit un mesaj non-verbal. Sunt reconstituite costume din localităţile Vlădeni, Cristian, Fântâna, Apaţa, Avrig, Săcele, precum şi o scenă de nuntă din Şcheii Braşovului. Și, cine știe, poate viitoarele mirese se vor inspira din bogăția costumelor și a accesoriilor expuse. A devenit o tradiție ca o parte dintre acestea să treacă de la o generație la alta, devenind, astfel, un lux necesar. Muzeul Civilizației Urbane a Brașovului este deschis de miercuri până duminică în intervalul orar 9.00 – 17.00.

Foto: PR

Lungmetraj românesc, în competiție la Berlinale. Regizor este Radu Jude