Vedete care și-au dedicat viața forțelor oculte (II) Princess Nokia practică șamanismul

Vedete care și-au dedicat viața forțelor oculte (II) Princess Nokia practică șamanismul
Multe vedete își țin religia intimitate, chiar dacă au o viață religioasă cât se poate de activă. Unii cred în fantome, altele folosesc unguente magice și poțiuni. Sunt vedete care cred în puterea vindecătoare a cristalelor. 

Sunt unele vedete care și-au dedicat viața forțelor oculte și nu se ascund deloc. Fac ritualuri închinate Zeiței sub luna plină, cred în Lucifer sau în practici șamanice. Ceea ce e cert e că ocultismul face parte din viața multor vedete internaționale.

Alan Moore – direct din Iad

Sumbru, cu barbă, Alan Moore ar putea trece cu ușurință drept un mistic nebun. Și pare evident că este un vrăjitor care s-ar putea închina zeului șarpe Glycon. Ocultismul lui Moore nu este un secret. El transpare din benzile desenate care definesc genul „Watchmen”, „From Hell” și „V for Vendetta”.

De exemplu, edictul lui Aleister Crowley, „Fă ce vrei … asta va fi întreaga lege”, este citat integral în „V for Vendetta”, publicat cu mult înainte ca Moore să admită că e practicant de magie, potrivit The Atlantic. Ocultismul lui Moore a apărut în opera sa cel mai concret în „Promethea”. O carte a benzii desenate îl duce pe cititor prin Arborele Vieții, unde se întâlnește din nou cu Aleister Crowley (deși îmbrăcat ca o femeie).

Se menționează că Moore ar fi fost într-o luptă magică cu creatorul contemporan și practicantul ocult Grant Morrison. Conform The Psycho Path, Moore a simțit că a ajutat cariera lui Morrison. „Am citit lucrarea lui Morrison de două ori”, a spus Moore, „mai întâi când am scris-o, apoi când a scris-o”.  Moore este un tradiționalist când vine vorba de magie. El crede că magia este menită să fie o artă transcendentă, nu doar o chestiune de a face lucrurile.

Gabrielle Anwar

Pe Gabrielle Anwar o cunoașteți cel mai bine pentru tango-ul cu Al Pacino în „Scent of a Woman”. Actrița a avut o carieră îndelungată, și e celebră în special cu rolurile sale de televiziune din „Burn Notice” și „Once Upon a Time”.

Anwar a discutat despre religia ei cu The OCR în 2007, spunând că nu dorește să se căsătorească din nou, deoarece soțul ei, oricât de minunat ar fi el, nu câștiga aceeași greutate atunci când a venit vorba de creșterea copiilor lor.

„Sunt și fac toate aceste lucruri și simt această inegalitate incredibilă… Și sunt păgână. Sunt… păgână și asta (n.r. – căsătoria) nu este pentru mine. Această instituție care a fost inventată pentru a controla femeile și eu nu mai sunt dispus să fiu controlată”. Feminismul și păgânismul ei sunt indisolubil legate. Cu toate acestea, s-a căsătorit cu Shareef Malnik în 2015.

Potrivit DNA, Anwar provine dintr-o familie cu o teologie mixtă. Bunica ei, actrița Shirley Hill, era un evreică austriacă, iar bunicul ei, producătorul și editorul Tariq Anwar, era musulman indian. Nu este de mirare că s-a simțit confortabilă explorând diferite forme de expresie religioasă.

Prințesa Nokia, adeptă a religiei africane Yoruba amestecată cu creștinismul

Pe lângă faptul că este actriță, podcaster și poetă, rapperița Destiny Nicole Frasqueri, cunoscută sub numele Princess Nokia, este profund implicată în Regla de Ocha (Santería), un amalgam de religie yoruba, romano-catolicism și spiritism. Frasqueri a explicat că acest mix religios „vine cu abilități de mediumnitate, clarviziune și vindecare”.

Frasqueri crede, de asemenea, în astrologie pentru a se ajuta să se organizeze. „Spiritualitatea m-a ajutat să mă concentrez pe ducerea Prințesei Nokia la nivelul următor – un artist de masă care este încă independent”, conform Grunge.com.

Carlton Gebbia practică Wicca

Carlton Gebbia, starul show-ului „The Real Housewives of Beverly Hills”, a vorbit cu Bravo despre faptul că este o adeptă practicantă a religiei Wicca. Ea se identifică ca practicantă celtică, dar nu aparține unui legământ. Gebbia s-a simțit atrasă de Wicca în mod natural, dincolo de lectură și studiu, concentrată pe natură și lună, deși învățăturile bunicii sale au ajutat procesul. Wicca este o religie despre respectarea lumii și a sinelui.

Spre deosebire de unii Wiccani, Gebbia practică magia, spunând: „Totul este despre dragoste, este despre armonie și doar recunoașterea faptului că există ceva dincolo de acest univers care se ocupă de minuni și că miracolele sunt la lucru”. Soțul ei de  nu a practicat alături de ea Wicca, el este catolic. Dar Gebbia a introdus religia copiilor ei. Își pun cristale sub perne atunci când nu se simt bine și folosesc lumânări de rugăciune.

Azelaia Banks – vrăjitoarea bună

Majoritatea fanilor săi nu știau că Azealia Banks a practicat Brujeria până când a postat videoclipuri pe Instagram în 2016 despre cât de dificil a fost să curățe sângele tuturor găinilor pe care le-a sacrificat, având nevoie de unelte speciale pentru a îndepărta  penele și sângele întărit. „Vrăjitoarele adevărate fac lucruri reale”, a remarcat Banks. Oamenii care militează pentru tratamentul etic al animalelor au fost îngroziți.

Potrivit MovieWeb, Banks a iscat multe controverse serioase când și-a sacrificat pisica lui Lucifer, și a fiert-o până la oase. Internauții au presupus că făcea o poțiune. Pentru Sia, care s-a opus public, Banks a scris, printre injurii: „Să ai respect pentru religia mea tradițională africană, ticăloasă albă și pompoasă!”

Religia a fost transmisă în familia ei, deoarece spune că mama ei „practica magia albă a mesei. Rugăciuni pentru strămoși și rugăciuni pentru sfinți și curățare și rugăciune pentru tot felul de protecții”. Banks a declarat pentru Broadly Meets că vraja ei preferată atunci când cineva o deranjează este să-și frece un ou peste corp, apoi să-l spargă la o răscruce de drumuri.

Sursa foto: Instagram

Unde nu se va mai purta masca de protecţie după 1 iulie